مقاله: انواع داربست و نکته های آن
به گزارش مجله چایی، این نوع داربست ها، از لوله های فولادی با قطر 48.3 میلیمتر که به آن ها اصطلاحا لوله 5 سانتیمتری گفته می گردد تشکیل شده اند. این لوله های دارای حداقل ضخامت 4 میلیمتر بوده و از طریق بست های مربوطه مونتاژ می گردند.

فلزی قالباً بصورت لوله های 6متری،3متری و قالب و بست تشکیل میشوند. ولی چون ساختمانها در متراژهای مختلفی ساخته شده اند لوله هایی با متراژهای کوچکتر وبزرگترهم در نصب آن کاربرد دارند. یکی از ویژگی های خوب داشتن فاصله مناسب بابدنه است که معمولاً 30cm است.در برخی مواقع هم به دستور بنا و یا معمار و مهندسین مربوطه نسبت به نوع انجام کار در روی بدنه فاصله ها کم یا زیاد میشوند.
این نوع متریال، برای مواردی که برپایی سریع داربست ضرورت داشته باشد، مفید هستند. با این حال این هم نبایستی بیش از سه ردیف داشته باشند. علاوه بر آن ارتفاع سکوی کار در بالای سطح زمین یا طبقه ای که داربست پایه دار روی آن قرار می گیرد هم نبایستی از 4.5 متر تجاوز نماید. در این می بایست پایه ها را کاملا ثابت نگاه داشته و مهار نمود. به علاوه به جهت بالا رفتن و پایین آمدن از نردبان استفاده می گردد.
در فرایند ساخت و ساز کار گروهی و تعامل کارگران با یکدیگر بسیار زیاد مورد احتیاج می باشد. داربست به علت ویژگی هایی که دارد طوری قابل نصب است که این امکان به راحتی فراهم می گردد که کارگران با عبور از روی تخته الوار هایی که به اسم سکوی داربستی هستند و یا با عبور از میله ها می توانند به راحتی با یکدیگر ارتباط و تعامل داشته باشند. و به راحتی بتوانند وسایل مربوط به ساخت و ساز را جابجا نمایند.
منبع مقاله: انواع داربست و نکته های آن