دکل بادآورده چگونه به گل نشست، اوراق شدن یک جاذبه گردشگری در قشم!

به گزارش مجله چایی، به گزارش خبرنگاران، سال 87 اهالی ضلع شرقی ساحل دریا در نزدیکی روستای رمچاه قشم بعد از سه روز باد و طوفان یک روز صبح از خواب بیدار شدند و دیدند در ساحل دریا یک دکل نفتی غول پیکر جا خوش نموده است؛ آن هم یک دکل ده هزار تنی.

دکل بادآورده چگونه به گل نشست، اوراق شدن یک جاذبه گردشگری در قشم!

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور به کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

همان روز مردم می گفتند ای کاش این دکل یک کشتی بود تا آن را به کشتی یونانی تبدیل می کردند و یک جاذبه گردشگری دیگر در قشم ایجاد می شد.

بعضی دیگر از اهالی تصور می کردند که این دکل نفتی درحال کار است. در صورتی که بعدا تعیین شد این دکل متعلق به شناورهای اماراتی بوده که چون به طوفان برخورده نموده اند آن را از خود جدا می نمایند تا غرق نشوند به همین دلیل باد و طوفان آن را به ساحل آورد.

محمد رمچاهی از اهالی این روستاست که با قایق کار می نماید و به خبرنگاران می گوید: وقتی این دکل آمد کوچک نبود، اماراتی ها این دکل را در دریا گم کردند. بزرگ بود. آن طرف تر داخل کانکس نگهبانانش هستند آهن های آن را می فروشند به یک کارخانه دوب آهن در اصفهان. هر بار که آن را می بینیم کوچکتر می گردد.

محمد تأکید دارد: حیف است الان چند سالی است که غروب های این دریا شکل دیگری دارد. می توانست توریست جذب کند مثل کشتی یونانی کیش. ولی آن را تکه تکه می نمایند فکر می کنم تا سه سال دیگر چیزی از آن باقی نماند.

وی ادامه می دهد: مردم روستا اوائل تصور می کردند که این یک دکل نفتی است حتی مردم روستاهای دیگر می گفتند که دیگر خوش به حالتان شده. وضعتان خوب شد چاه نفت پیدا کردید. ولی بعدها تعیین شد این یک دکل حفاری نیمه شناور است.

سید باقر موسوی، رئیس وقت اداره بنادر و کشتیرانی قشم، روزی که این دکل به ساحل قشم رسید به مهر گفت: سکوی نفتی متعلق به یک شرکت امارات در آب های ساحلی جزیره قشم به گل نشست. این سکوی نفتی عظیم الجثه متعلق به شرکت نفتی دلتا مارتین سرویس تحت اداره کشور امارات بوده است که ارتفاع آن 80 متر و عمق آبخور آن به بیش از 11 متر می رسد در سه روز گذشته بر اثر توفان دریایی، این سکوی نفتی از محل اصلی خود جدا شده و در ساحل روستای رمچاه جزیره قشم به گل نشست.

وی اضافه نمود: یگان های متعددی از اداره کل بنادر و کشتیرانی هرمزگان با بهره گیری از چندین دستگاه یدک کش در حال خارج کردن این شناور از گل و راهنمایی آن به محدوده پرعمق تر هستند.

اما بعد از مدتها تلاشعا برای خارج کردن دکل از محلی که به گل نشسته بود، به دلیل وزن بسیار زیاد آن به نتیجه نرسید. این دکل سه سال در همان مکان باقی ماند و شرکت اماراتی صاحب آن نیز هیچ اقدامی برای بازپس دریافت آن انجام نداد. تا اینکه ایران خودش اقدام کرد و به وسیله دفتر امور بین الملل قوه قضاییه و وزارت خارجه به سفارت امارات اعلا شد که ایران خواهان خروج این سازه از آب های ایران است.

اما ایران باز هم پاسخی نگرفت. تا اینکه در سال 90 مزایده ای برای فروش این دکل 5 پایه توسط دادگاههای داخلی قشم برگزار گردید و اعلام کردند که این دکل مشکلاتی در تردد دریایی ایجاد نموده پس باید مالک به سرعت آن را خارج کند وگرنه در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار می گیرد.

به همین دلیل اکنون این دکل را که متعلق به یک شرکت ذوب آهن است هر روز تکه تکه می نمایند تا آهن آن را ذوب نموده و به فروش برسانند درحالی که می شد برای این دکل غول پیکر یک بالابر نصب کرد و حتی آن را به اتاقی برای توریست ها تبدیل کرد آن وقت بود که در مدت چند سال سود حاصل از ورود گردشگر به این بخش از جزیره قشم که مهمترین جاذبه آن را طوفان دریا هدیه نموده بود، به مردم روستای رمچاه هم می رسید.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 2 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 162

به "دکل بادآورده چگونه به گل نشست، اوراق شدن یک جاذبه گردشگری در قشم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دکل بادآورده چگونه به گل نشست، اوراق شدن یک جاذبه گردشگری در قشم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید