افزایش 16 درصدی عملکرد فراوری پسته در واحد سطح

به گزارش مجله چایی، خبرگزاری خبرنگاران- مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 16 درصدی عملکرد فراوری پسته در واحد سطح طی سال های 92 تا 99 اطلاع داد.

افزایش 16 درصدی عملکرد فراوری پسته در واحد سطح

به گزارش سرویس مالی خبرنگاران، داراب حسنی در واکنش به انتشار مطالبی درباره چالش های صنعت پسته در بعضی از رسانه ها، گفت: تغییرات اقلیمی به عنوان یک چالش جدی زیست محیطی در سراسر دنیا است و بخش کشاورزی به علت شرایط حاکم بر آن، بیش از دیگر بخش ها تحت تاثیر این تغییرات اقلیمی قرار گرفته و سرعت این تغییرات طی یک دهه اخیر به طور ملموسی افزایش یافته است.

وی اضافه نمود: با توجه به تغییرات ذکر شده، در میان گونه های باغبانی، پسته از پتانسیل سازگاری و تحمل بالاتری نسبت به تغییرات اقلیمی برخوردار بوده و اقدامات اجرایی-پژوهشی متعددی نیز در جهت کاهش اثرات این تغییرات خصوصا بر کشت و کار این گونه اجرا شده است.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از جمله اقدامات و پژوهش های اجرا شده می توان به معرفی انواع روش های بهینه سازی آبیاری، توسعه اصولی سیستم های آبیاری قطره ای سطحی و زیرسطحی، توسعه سیستم های آبیاری زیرسطحی کم فشار، حذف آبیاری های غیر ضروری در فصل خواب درختان (در منطقه ها غیرشور) و ترمیم و اصلاح خطوط انتقال و توزیع آب در سطح باغ ها اشاره نمود. حسنی گفت: تجریبات موجود نشان داده است که بکارگیری این روش ها باعث افزایش 21 تا 100 درصد در فراوری محصول، افزایش 36 تا 213 درصدی در بهره وری مصرف آب و کاهش 25 تا 50 درصدی در اندازه مصرف آب می گردد.

وی ادامه داد: توسعه استفاده از خاکپوش های مختلف (پلاستیکی، شن و کاه و کلش) جهت کاهش تبخیر و تلفات آب، معرفی ارقام نو پسته با احتیاج سرمایی پایین و سازگار با شرایط اقلیمی نو، شناسایی و توسعه ارقام و پایه های مقاوم به شوری، خشکی و عوامل بیماری زا، معرفی مواد شیمیایی، معدنی گیاهی و غذایی تامین کننده احتیاج سرمایی درختان پسته، ارائه روش های کاهش خسارت سرمازدگی بهاره، آنالیز سازگاری بیش از بیست ژنوتیپ و رقم تجاری کشور در استان های غرب و شمالغرب، آنالیز سازگاری با شرایط نامساعد اقلیمی و شرایط نامساعد آب و خاک ارقام و ژنوتیپ های مختلف در استان های با قدمت کشت طولانی، برگزاری کلاس های ترویجی و نیز در اختیار قرار دادن کتاب ها، نشریات و دستورالعمل های فنی و ترویجی، مقالات علمی و ترویجی به باغداران و کارشناسان ترویج نیز از جمله اقدامات انجام گرفته است که نقش قابل توجهی در کاهش تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر کشت و کار پسته داشته است.

مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: با اقدامات اجرا شده، علیرغم بروز تغییرات اقلیمی و شرایط بسیار نامساعد آب و خاک در اغلب منطقه ها فراوری پسته، آنالیز شرایط فراوری و عملکرد در واحد سطح طی سنوات گذشته موید و بیانگر افزایش فراوری در واحد سطح بوده و میانه عملکرد در واحد سطح از 740 کیلوگرم در هکتار در سال 1392 به 859 کیلوگرم در هکتار در سال 1399 افزایش یافته است که 16 درصد افزایش را نشان می دهد.

کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 6 اسفند 1400 بروزرسانی: 6 اسفند 1400 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1417

به "افزایش 16 درصدی عملکرد فراوری پسته در واحد سطح" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش 16 درصدی عملکرد فراوری پسته در واحد سطح"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید