آنالیز صحت آرامگاه ذوالفقارخان کلهر در اسلام آباد غرب
به گزارش مجله چایی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسلام آباد غرب گفت: صحت سندیت تاریخی آرامگاه ذوالفقارخان کلهر در این شهرستان در حال آنالیز است و نتیجه آن اعلام می گردد.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، کیومرث اعظمی امروز دوشنبه چهارم فروردین 99، گفت: اینکه برخی ادعا نموده اند ساختمان قدیمی روبروی روستای لرینی آجودانی اسلام آبادغرب با توجه به گورستان های قدیمی منطقه متعلق به آرامگاه مؤسس حکومت کلهرستان ذولفقارخان کلهر است، تنها یک ایده خام است.
او ادامه داد: با آنالیز گزارش ها باستان شناسانه اسلام آباد غرب در سال 88، این منطقه و این ساختمان در فهرست آثار ثبتی و غیر ثبتی قرار ندارند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسلام آباد غرب در ادامه با اشاره به اینکه برخی ها بدون آگاهی و اطلاع از علم باستان شناسی نسبت به برخی مسائل اظهارنظر می نمایند، اضافه کرد: عموم اظهارنظرهایی که این مکان ها را منتسب به مفاخر و عظیمان می دانند، سندیت تاریخی ندارند.
او بابیان اینکه احتمال اینکه این اثر در پیمایش هیئت آنالیز سال 88 شناسایی نشده وجود دارد، گفت: در اسرع وقت به همراه نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی از این منطقه بازدید و اقدام به تهیه گزارش و مستندسازی می کنیم و درصورتی که اطلاعات و مستندات آن مورد تأیید کارشناسان قرار گیرد، اقدامات ثبت ملی آن انجام خواهد شد.
ایل کَلهُر عظیم ترین ایل کرمانشاه و دومین ایل عظیم ایران است. مردمان آن کردتبارهستند. و به گویش کردی کلهری تکلم می نمایند اسلام آباد غرب، ایوان غرب و گیلان غرب پایتخت های اصلی ایل کلهر می باشند. در دانشنامه ایرانیکا به عنوان معتبرترین منبع ایران شناسی، از ایل کلهر به عنوان یکی از عظیم ترین ایلات کرد نام برده شده است.
کلهرستان نام حکومتی است که کلهرها مقارن با حکومت های صفویه و عثمانی و پس از تسخیر بغداد و تسلط بر بخشی از کردستان، لرستان و سپس تمامی عراق عرب و به فرماندهی ذوالفقار خان کلهر ایجاد نمودند و نام آن را کلهرستان نهادند.
منبع: میراث آریا