طرز تهیه پنیر پیتزا کش دار در منزل (پنیر پیتزا خانگی)

به گزارش مجله چایی، پنیر پیتزا یکی از انواع پنیر نرم است که در تهیه پیتزا و لازانیا استفاده میشود.طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی آسان و به شیر پاستوریزه احتیاج دارد.

طرز تهیه پنیر پیتزا کش دار در منزل (پنیر پیتزا خانگی)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - پنیرها فرآورده های لبنی هستند که به طور گسترده ای در صدها نوع مختلف تهیه و در بیشتر نقاط دنیا مصرف می شوند. به طور کلی، پنیر از دلمه شدن شیر تهیه می گردد. شیر به وسیله کشت باکتری ها ترش (اسیدی) شده، سپس با اضافه شدن آنزیم Rennet (مایه پنیر) و یا یک جایگزین مانند اسید استیک یا سرکه دَلَمَه می گردد و از آن، شیر بسته شده و آب پنیر بدست می آید.

این فرآورده های لبنی بر اساس خصوصیات شان به چندین نوع مختلف دسته بندی می شوند. خصوصیات پنیرها بر اساس نوع شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش کردن آن، رژیم غذایی حیوانی که از شیر آن پنیر تهیه شده، روش تهیه و میزان رطوبت پنیر و ... طبقه بندی می شوند.

دسته بندی انواع پنیرها بر اساس میزان رطوبت

پنیرهای با رطوبت کم (13 تا 34 درصد) شامل پنیر دومان، پنیر پارمیجانو (پارمزان)، پنیر ریکوتای خشک، پنیر گجی توست، پنیر میزوست می شوند.

پنیرهای با رطوبت متوسط (34 تا 45 درصد) شامل پنیر ادام، پنیر سفید فتا، پنیر سوئیس، پنیر چدار، پنیر لیقوان است.

پنیرهای با رطوبت زیاد (45 تا 55 درصد) شامل پنیر موتزارلا، پنیر کممبر، پنیر محلی، پنیر پیتزا، پنیر آبی می شوند.

پنیرهای با رطوبت خیلی زیاد (80 تا 85 درصد) شامل پنیر کاتیج، پنیر ریکوتا، پنیر ایمپاستاتا، پنیر نوفشاتل، پنیر خامه ای است.

از میان این همه تنوع، قصد داریم طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی را به شما آموزش دهیم که یکی از پرکاربردترین انواع پنیر در ایران است و تقریبا تمامی غذاهای پنیردار را با آن تهیه می نمایند.

پنیر پیتزا

پنیر پیتزا Pizza cheese نوعی پنیر پرورده پاستوریزه است که برای تهیه ؛ شامل پیتزا پنیر، پیتزا نیویورکی، پیتزا مارگاریتا ایتالیایی، پیتزا قیفی و لازانیا شامل لازانیا لقمه ای، لازانیا بدون فر یا حتی انواع سمبوسه مثل سمبوسه پیتزایی به کار می رود. این گونه پنیر به دو فرم صنعتی و سنتی تهیه و به شکل های گوناگونی چون رشته ای، ورقه ای و ... به کار گرفته می گردد. این پنیر در فرآیند تهیه پیتزا، با ذوب شدن بر روی سطح این غذا، تاثیر کشسان و چسبنده خود را نشان می دهد. پنیر پیتزا با فرق دارد و از بافتی نرم تر برخوردار است.

پنیر پیتزا خانگی

مواد لازم
شیر2 لیتر
قرص مایه پنیر1/4
جوهر لیمو1/2 ق چای خوری
نمکبه میزان لازم

طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی

  1. برای تهیه پنیر با کیفیت برای ابتدا شیر را با دمای 60 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت حرارت دهید.

  2. جوهر لیمو را داخل کمی آب حل نموده و آن را به شیر اضافه کنید.

  3. حدود نیم ساعت دیگر شیر را حرارت دهید.

  4. قرص مایه پنیر را داخل 1/4 فنجان آب حل کنید.

  5. قرص حل شده را به شیر اضافه کنید و حرارت را کم نموده، چند دقیقه هم بزنید.

  6. حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا شیر دلمه (منعقد) گردد.

  7. حالا دلمه ها را با یک چاقوی تیز ببرید.

  8. حالا سراغ پخت پنیر می رویم که مهم ترین مرحله تهیه پنیر پیتزا کش دار است. این مرحله نباید بیش از 15 دقیقه طول بکشد، زیرا کیفیت و مزه پنیر از بین می رود.

  9. حالا تکه های پنیر را داخل صافی بریزید تا آب اضافه آن خارج گردد.

  10. حالا پنیر را با دست یا یک قاشق چوبی تمیز، ورز دهید.

  11. در همین مرحله مقدار کمی نمک نیز به پنیر اضافه کنید.

  12. بازهم پنیر را ورز دهید.

  13. وزر دادن پنیر در این مرحله باید به قدری باشد که شکل ظاهری پنیر، به صورت یک دست و یک تکه دربیاید.

  14. حالا یک ظرف را پر از آب و یخ نموده و پنیر را داخل آن بیندازید.

  15. یک ساعت فرصت دهید تا پنیر داخل ظرف آب و یخ باقی بماند.

  16. پنیر پیتزا کش دار شما آماده است. برای حفظ کیفیت و تازگی پنیر پیتزا خانگی را داخل نایلون بپیچید و داخل یخچال یا فریزر قرار دهید.

نکاتی درباره تهیه پنیر پیتزا خانگی

  • شیری که برای تهیه پنیر پیتزا استفاده می کنید حتما باید شیر کامل باشد. شیری که لاکتوز آن گرفته شده یا استریلیزه و هموژنیزه باشد برای تهیه پنیر پیتزا مناسب نیست ولی پاستوریزه بودن شیر بسیار مهم است.
  • قراردادن پنیر پیتزا داخل ظرف یخ باعث انسجام بیشتر پنیر می گردد.
  • فاصله زمانی بین اضافه کردن مایه پنیر و جوهر لیمو به این صورت است که بعد از اضافه کردن جوهر لیمو، باید چند دقیقه شیر را هم بزنید و بعد مایه پنیر را اضافه کنید.
  • سعی کنید تمامی وسایلی که استفاده می کنید، یا شیشه ای باشند و یا پلاستیکی؛ از وسایل فلزی استفاده نکنید.

از آنجا که پنیر پیتزا، گران ترین ماده اولیه برای تهیه پیتزاست و معمولا پنیر پیتزای بازاری چربی بالایی دارد، بهتر است دست به کار شده و در منزل، پنیر پیتزا خانگی تهیه کنید تا هم یک تجربه جدید کسب نموده و هم به اقتصاد خانواده یاری کنید. امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید.

منبع: ستاره
انتشار: 30 دی 1399 بروزرسانی: 30 دی 1399 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 829

به "طرز تهیه پنیر پیتزا کش دار در منزل (پنیر پیتزا خانگی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنیر پیتزا کش دار در منزل (پنیر پیتزا خانگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید