هشدار؛ در خوردن آجیل ها زیاده روی نکنید!

به گزارش مجله چایی، به طور کلی آجیل در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بخصوص در ایام عید و شب یلدا شاهد خرید این خوراکی های مقوی به وسیله افراد و استفاده از آن هستیم.

هشدار؛ در خوردن آجیل ها زیاده روی نکنید!

مغز دانه ها و آجیل حاوی اندازه زیادی چربی هستند، مصرف بیش از حد آن ها می تواند موجب افزایش وزن و چاقی گردد.

ولی اگر مغز دانه ها را به میزان معمول و میانه مصرف کنید، می توانید از خواص آجیل بهره مند شوید، زیرا مواد مغذی بسیاری دارند.

فواید آجیل

از جمله فواید آجیل می توان به چربی خوبی که در آن وجود دارد اشاره نمود. در واقع چربی موجود در مغز آجیل از نوع اشباع نشده است که می تواند در بدن باعث کاهش چربی و کلسترول بد گردد. در نتیجه می تواند خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم کند.

پروتئین موجود در آجیل و انواع مغز ها از نوع گیاهی است و یک منبع عالی برای تامین قسمتی از احتیاج بدن محسوب می گردد. آجیل سرشار از فیبر است و فیبر غذایی به تسهیل اجابت مزاج یاری می نماید و به علت احساس سیری؛ مانع پرخوری در افراد می گردد. البته این موضوع به شرطی است که افراد در مصرف خود آجیل پرخوری ننمایند.

آجیل انواع مواد معدنی از جمله روی و زینک را دارد. علاوه بر آن، این ماده غذایی مقادیر مناسبی از کلسیم، آهن، پتاسیم و آنتی اکسیدان است که از اکسید شدن و تخریب سلول ها جلوگیری می نماید؛ بنابراین می توانند به عنوان عوامل ضد سرطانی مطرح باشند.

مضرات آجیل برای سلامتی

آجیل در کنار تمام این فواید مضراتی هم در پی دارد. یکی از مضرات آجیل در افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، اندازه انرژی و کالری بالای این تنقلات است. در واقع مصرف آجیل معادل یک وعده غذایی است؛ بنابراین اگر شخصی که دارای اضافه وزن است این میزان آجیل را مصرف کند، انرژی بسیاری به بدن خود می رساند که می تواند تشدید نماینده اضافه وزن باشد.

از دیگر مضرات آجیل می توان به وجود بعضی مواد آلرژن یا حساسیت زا در بعضی از انواع آن اشاره نمود. برای مثال در بادام زمینی ماده آلرژنی وجود دارد که اگر فردی حساسیت داشته باشد؛ می تواند برای این شخص مشکل ساز گردد. به موضوع بیماران مبتلا به آسم باید دقت بیشتری داشته باشند. از دیگر موادی که می توانند به عنوان مضرات آجیل مطرح باشند، وجود مقادیر نمک در آجیل های بو داده است. افرادی که به فشار خون مبتلا هستند، باید نسبت به مصرف این دسته تنقلات، مراقبت نمایند. به همین علت توصیه بیشتر ما نسبت به مصرف آجیل خام و بدون نمک است.

نکاتی که هنگام خرید آجیل باید به آن دقت گردد:

از جمله نکات مهمی که زمان خرید آجیل وجود دارد این است که آجیل تازه باشد. سعی کنید از مکان های مطمئن خرید خود را انجام دهید. در صورتی که ظاهر آجیل خیلی رنگی بود باید توجه داشته باشید که حتما رنگ های مصنوعی اضافه شده و بهتر است از این نوع آجیل خریداری نکنید. بعلاوه مراقبت کنید که وجود حفره و کپک زدگی از نشانه های کهنگی آجیل است.

منبع: پارسینه

منبع: فرادید
انتشار: 29 اسفند 1401 بروزرسانی: 29 اسفند 1401 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1672

به "هشدار؛ در خوردن آجیل ها زیاده روی نکنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار؛ در خوردن آجیل ها زیاده روی نکنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید