اگر این فلفل را بخورید، زنده نمی مانید!
به گزارش مجله چایی، بعضی از فلفل ها، مانند نفس اژدها، آنقدر تند هستند که تاول زدن به تنهایی نمی تواند از آن گرما محافظت کند. در عوض، کپسایسین آنها در تاول ها نفوذ می نماید و به فعال کردن گیرنده های انتهای عصبی زیر آنها ادامه می دهد که می تواند منجر به احساس سوزش دردناکی گردد که حداقل 20 دقیقه طول می کشد.
به گزارش همشهری آنلاین، فلفل تند ممکن است باعث مرگ نگردد، اما نفس اژدها، تندترین فلفل دنیا حتی احتمال مرگ را به همراه خواهد داشت.
مایک اسمیت، این فلفل را با همکاری محققان دانشگاه ناتینگهام پرورش داده است. او این فلفل را برای خوردن توصیه نمی نماید، زیرا ممکن است آخرین چیزی باشد که یک فرد قبل از مرگ می خورد.
چگونه نفس اژدها، کسانی را که سعی در خوردن آن دارند، معلول می نماید یا می کشد؟
اگر بخواهیم فلفل ها را از نظر تندی مقایسه کنیم، با مقیاس اسکویل که روش سنجش مقدار تندی فلفل است، میتوان گفت نفس اژدها بسیار تند است، به طوری که به 2.48 میلیون واحد در مقیاس اسکویل می رسد، این مقدار گیری بر اساس غلظت کپسایسین، ماده شیمیایی که هنگام گاز گرفتن یک فلفل احساس گرمای تند را آزاد می نماید، است.
بر اساس گزارش ها، نفس اژدها حتی تندتر از آخرین فلفل رکورددار کارولینا ریپر است، که به طور میانه 1.6 میلیون واحد اسکویل است، و بعلاوه اسپری فلفل نظامی ایالات متحده، که به حدود 2 میلیون در مقیاس اسکویل رسیده است.
فلفل هابانرو با حدود 350000 واحد حرارتی اسکویل و فلفل هالوپینو با حدود 8000 واحد تندی نسبت به نفس اژدها کاملاً ملایم هستند. فلفل دلمه ای دارای یک ژن مغلوب است که فراوری کپسایسین را متوقف می نماید و تندی آنها صفر است، بنابراین در این رقابت هیچ جایگاهی ندارد.
نفس اژدها آنقدر قوی است که گفته می گردد، هنگامی که در نمایشگاه گل چلسی در لندن به نمایش گذاشته شد، در یک ظرف در بسته از آن نگهداری شد. اسمیت گفت:من آن را روی نوک زبانم امتحان کردم؛ فقط سوزاند و تنها حدود ده ثانیه توانستم آن را تحمل کنم.
به گفته پل بوسلند، استاد باغبانی دانشگاه ایالتی نیومکزیکو و مدیر مؤسسه فلفل شیلی، وقتی یک فرد جسور مانند اسمیت این فلفل تند و استثنایی را می خورد، معمولاً اولین احساسی که خواهد داشت بی حسی دهان است.
بوسلند گفت: آنچه که اتفاق می افتد این است که گیرنده های شما در دهان سیگنالی را به مغز شما ارسال می نمایند که درد وجود دارد، و این درد به شکل گرمی یا گرما است، و بنابراین مغز شما برای جلوگیری از این درد، اندورفین فراوری می نماید.
با این حال، فلفل های تند غیرمعمول فراتر از بی حس کردن دهان هستند. بوسلند گفت:وقتی این نمونه های افراطی خورده می شوند، بدن تاول های پر از مایع را در مناطقی که در معرض کپسایسین غلیظ هستند، از جمله دهان و گلو ایجاد می نماید؛ این تاول ها می توانند به جذب گرمای کپسایسین یاری نمایند.
بوسلند بعلاوه گفت: بدن در حال احساس سوختگی است و لایه بالایی سلول ها را قربانی می نماید در واقع سلول ها می میرند تا از نفوذ گرما به بدن جلوگیری گردد.
بعضی از فلفل ها، مانند نفس اژدها، آنقدر تند هستند که تاول زدن به تنهایی نمی تواند از آن گرما محافظت کند. در عوض، کپسایسین آنها در تاول ها نفوذ می نماید و به فعال کردن گیرنده های انتهای عصبی زیر آنها ادامه می دهد که می تواند منجر به احساس سوزش دردناکی گردد که حداقل 20 دقیقه طول می کشد.
بر اساس گزارش موردی سال 2016 مجله پزشکی اورژانس، در بعضی موارد، مردم فلفل را پس زدند، مانند یک مرد 47 ساله در کالیفرنیا که یک همبرگر را با پوره فلفل خورد. طبق گزارش ها این مرد آنقدر شدید استفراغ کرد که مری خود را پاره کرد و به مراقبت پزشکی احتیاج داشت.
اگر کپسایسین بیش از حد غلیظ باشد، سیستم ایمنی بدن می تواند بیش از حد کار کند ، به این علت که گیرنده های TRPV1، پروتئین های انتهای عصب که گرما را تشخیص می دهند، به وسیله کپسایسین فعال می شوند و به اشتباه کپسایسین را به عنوان سیگنال گرمای شدید تفسیر می نمایند. این اشتباه می تواند دفاع سوختگی بدن را تشدید کند. درست مثل زمانی که وقتی غذای تند می خورید آبریزش بینی پیدا می کنید.
در بعضی موارد، خوردن فلفل تند می تواند منجر به شوک آنافیلاکتیک، سوختگی شدید و حتی بسته شدن راه های تنفس فرد گردد که در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد. با این حال، اسمیت قصد نداشت که نفس اژدها بخشی از یک وعده غذایی باشد. در عوض، او این گیاه را رشد داد تا بتوان از آن به عنوان یک بی حس نماینده موضعی برای افرادی که به بی حسی معمولی حساسیت دارند استفاده کرد.
منبع: فرارو