تاریخ شب یلدا 98 چه روزی است؟
به گزارش مجله چایی، یلدا از جشن های باستانی و کهن ایرانیان است و آنقدر اهمیت دارد که حتی در شعر و ادبیات پارسی هم از آن بسیار یاد شده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید یلدا یعنی تولد و ابوریحان بیرونی آن را تولد خورشید می داند. بعلاوه حتما بارها از زبان بزرگترها شنیده اید که به جای لفظ شب یلدا از شب چله استفاده می نمایند؛ این به این علت است که از اول زمستان تا 10 بهمن را چله بزرگ و اوج سوز و سرمای زمستان می دانند. در این مطلب قصد داریم تاریخ شب یلدا 98 و تاریخچه شب یلدا را بازگو کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
تاریخ شب یلدا 98
شب یلدای 1398، شنبه 30 آذر هجری شمسی، بین غروب آفتاب شنبه آخرین روز پاییز (30 آذر) تا طلوع آفتاب، یکشنبه اولین روز زمستان (1 دی) می باشد. این روز برابر با 21 دسامبر 2019 میلادی و 24 ربیع الثانی 1441 هجری قمری است.
تاریخچه شب یلدا
آخرین روز پاییز از غروب خورشید تا طلوع خورشید در اولین روز دی ماه، که زمستان آغاز می گردد را شب یلدا می نامند. ایرانیان این شب را به عنوان طولانی ترین شب سال جشن گرفته و به دورهمی و خواندن قصه و خواندن اشعار حافظ شیرازی و بعلاوه گرفتن فال حافظ می پردازند.
مشابه چنین شبی که آغاز زمستان را جشن می گیرند در روم باستان نیز وجود دارد. جشن انقلاب زمستانی در ادیان دیگر مانند مسیحیان غربی نیز وجود دارد. محققان بر این باورند که مسیحیان غربی چارچوب اصلی دین خود را مدیون آیین میتراییسم روم هستند. آیین میتراییسم کاملا بر گرفته از آیین مزدیسنا و ایزد ایرانی میتراست. البته این نظریه از سال 1970 به بعد بسیار مورد هجوم مجادلات و بحث و انتقاد نهاده شد.
شب چله
شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن ترین جشن های ایرانی است. در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و در پی آن بلندتر شدن طول روزها در نیم کرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می گردد.
خانواده های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و بعلاوه انواع میوه ها و رایج تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می نمایند. پس از سرو تنقلات، شاهنامه خوانی، قصه گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و بعلاوه فال گرفتن از دیوان حافظ رایج است. از اینکه ما را در این مطلب همراهی کردید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم در طولانی ترین شب سال زیباترین لحظات برای شما و عزیزانتان رقم بخورد.
منبع: مجله انگیزه