جاذبه های گردشگری پلدختر ، لرستان Pol Dokhtar

به گزارش مجله چایی، پُل دُختَر شهری است که در جنوب استان لرستان واقع شده است. این شهر مرکز شهرستان پل دختر است. شهرت این شهر به خاطر وجود پل های باستانی و اهمیت ارتباطی آن است. گویش مردم پلدختر لری بالاگریوه ای است. این گویش یکی از گویش های زبان لری در جنوب غرب استان لرستان است.آب و هوای آن در تابستان گرم و در زمستان، معتدل است. این شهر دارای آثار تاریخی فراوان از جمله: پل های تاریخی و هم چنین غار کلماکره و غار کوگان می باشد. شهرستان پلدختر 100 کیلومتری جنوب باختری خرم آباد واقع شده است. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی پلدختر بیشتر آشنا شوید.

جاذبه های گردشگری پلدختر ، لرستان Pol Dokhtar

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور پاییز کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

دره خزینه

دره خزینه نام جاذبه ای منحصر به فرد است که در میانه های جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به همین نام قرار گرفته است. این دره نشانه هایی از فرسایش در طی سال های دور و دراز را دارد و گویی پس از فراز و نشیب های بسیار به شکل امروزی خود درآمده است.دره خزینه یکی از شگفتی های طبیعت ایران به شمار می رود که در اثر سال ها فرسایش به وجود آمده است. این دره میزبان یک پل معلق است که از آن با عنوان بلندترین پل معلق ایران یاد می گردد. این دره شباهت های زیادی به گرندکانیون آمریکا دارد.

تنگه هلت

تنگه هلت یکی از جذاب ترین دیدنی های پلدختر به شمار می رود که در راستا آزادراه خرم آباد - اندیمشک و ما بین تونل خرگوشان 1 و 2 قرار گرفته است. ین مکان دقیقا همان جای آرام و پاکیزه ایست که تنها صدایی که در آن می شنوید، نجوای آب رودخانه با صخره هاست که آرامش را به انسان منتقل می نماید. تنگه هلت در راستا رودخانه زال قرار گرفته است و این رودخانه از میان دیواره های صخره ای مسحور نماینده تنگه هلت عبور می نماید و به رودخانه سیمره می ریزد.طول تنگه هلت حدودا 4 کیلومتر است و اگر با سرعت متوسط حرکت کنید تقریبا 1.5 الی 2 ساعت راستا رفت و 1.5 الی 2 ساعت راستا برگشت زمان می برد.

پل گاو میشان

پل گاو میشان در فاصله 30 کلیومتری شهرستان پلدختر و برفراز رودخانه سیمره در حد فاصل استانهای ایلام و لرستان احداث شده است. جهت پل گاو میشان شمال شرقی به جنوب غربی می باشد.طول آن حدود 175 متر و عرض گذرسطح پل نزدیک به8متر و 20 سانتیمتراست،و در حال حاضردارای 6چشمه طاق می باشد .عرض چشمه اصلی پل گاو میشان حدود 33متر و 70 سانتیمتر و مصالح اصلی آن ملاط , آجر وسنگ تشکیل می دهند.معماری پاتاقها به سبک معماری دوره ساسانی است اما در چشمه طاقها آثار مرمت دوره های صفوی وقاجاری دیده می گردد. بنا به گفته برخی مورخان نامگذاری این پل به پل گاو میشان به جهت پرورش گاومیش در منطقه بوده است اما با توجه به اهمیت گاو در آیین مهر پرستی ممکن است این نام از آیین مهرپرستی ماخوذ شده باشد.پل گاو میشان که از بناهای عظیم دوره ساسانی است به شماره 2222 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پل کلهرت

این اثر در تاریخ 27 بهمن 1378 با شمارهٔ ثبت 2586 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پایه های این پل بصورت بیضی شکل می باشد و از ویژگی منحصر به فردی برخوردار می باشد که از آن جمله می توان به وجود سکویی در داخل دو پایه اصلی پل نام برد . این سکو از 12 پله ساخته شده وکاربرد آن دقیقاً روشن نیست ولی احتمالاً به عنوان پشت بند از آنها استفاده شده است . رنگ ملات پل در قسمت پایه ها متمایل به قرمز رنگ است که به علت ترکیب آن با یک نوع شنهای قرمز رنگ و همچنین یک نوع گیاه به نام تره پی Tarahpey استفاده شده است . کتیبه ابی در قسمت غربی پل بر سینه کوه بالاتر از راستا گذر روی پل به طرف شمال غربی آن به دستور بدر بن حسنویه نوشته شده است و قرینه آن در قسمت جنوب بر سینه کوه وجود داشته که متأسفانه به علت عملیات راهسازی تخریب شده است.

پل کرودختر پلدختر

این پل به دستور شاپور اول ساسانی ساخته شده است. طول پل دویست و هفتاد متر و ارتفاع آن از رودخانه سی متر است. رودی که در زیر این پل جریان دارد کشکان نام دارد که در طول راستا با پیوستن به رودهای دیگر به کرخه تبدیل میگردد. پل دختر در جاده شاهی قرار داشت که شهر استخر را به بیشاپور وصل میکرد و از آنجا به شهرهای بین النهرین مانند تیسفون وهترا میرسید. این پل از هشت تاق تشکیل شده بود که اکنون فقط یکی از آنها باقی مانده است و به صورت تونلی درآمده است که جاده آسفالت امروزی از زیر آن می گذرد.

غار کوگان پلدختر

این غار شگفت انگیز نمونه ای است از آثار معماری صخره ای که به وسیلۀ دست بشر در دیوارۀ کوه کوگان کنده شده است. این غار در 45 کیلومتری جنوب خرم آباد و شرق شهرستان پلدختر واقع شده است. ورودی غار بصورت چهار گوش در اندازه 2,50 در 2,20 متر است و به سمت شمال باز می گردد غار شامل دو طبقه می باشد طبقه اول چهار اتاق و فضاهای مرتبط به هم تشکیل شده است . طبقه دوم غار حدوداً 3,4 متر بالاتر از کف قسمت اول غار است . غار کوگان دارای اطاقهای دست کند تو در تویی است که در روزگاران دوره اشکانی و پیش از آن مورد استفادۀ بشر بوده است. با توجه به آثار به یادگار مانده از جمله محرابه ها، آبدان ها و دیگر نشانه های معماری این اثر را به آیین مهر هم نسبت می دهند.

کاروانسرای چشمک

این بنا در منطقه چمشک از توابع شهرستان پلدختر ودر راستا راه باستانی شاپور خواست به خوزستان قرار گرفته است .شکل اصلی بنا به صورت چهار ضلعی و ارتفاع آن به 5 متر می رسد طول و عرض با روی این کاروانسرا 44*48 متر و ورودی آن به سمت جنوب و هلالی شکل است و دارای 12 اتاق و از دو قسمت ساخته شده است که قسمتی برای سکونت کاروانیان و قسمتی دیگر جهت نگهداری چهارپایان مورد استفاده قرار گرفته است مصالح مورد استفاده در این بنا سنگ ،گچ وملات می باشد ناودانهای آن همه از سنگ ودارای بارویی با کنگره های نیم دایره تزئینی است. این کاروانسرا دومین منزل از خرم آباد به خوزستان است که پس از آن کاروانسراهای قلعه نصیر ، اوسر ، میشوند ، چارتا و قلعه رزه ، واقع شده اند . بنای مذکور مربوط به دوره صفویه می باشد(شاه عباس اول) وبه شماره 2119 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

غار کلماکره پلدختر

غار کلماکره یک غار با اهمیت تاریخی در استان لرستان در غرب ایران است. این غار در شهرستان پلدختر در استان لرستان واقع شده است. کاسه های ماهی بادامی این غار بسیار معروف است. تکوک های بسیار نفیسی از این خزانه ایران باستان به خارج از کشور قاچاق شد. گفته می گردد که این خزانه یکی از مهم ترین خزائن دولت های ایران باستان مانند هخامنشیان و ساسانیان بوده است.

مقبره حیات الغیب

مقبره حیات الغیب یکی از جاذبه های گردشگری استان لرستان است که در روستایی به همین نام در 45 کیلومتری جنوب غربی خرم آباد و در راستا جاده خرم آباد به اهواز و در ساحل شمال غربی رودخانه کشکان قرار گرفته است.در این منطقه دو بنا در مجاورت یکدیگر واقع شده اند که بنای بزرگ تر مدفن محمد بن احمد رضی الدین؛ از نوادگان امام موسی کاظم(ع) و ملقب به حیات الغیب و بنای کوچک تر معروف به گنبد الیاس می باشد.تاریخ ساخت این بنا بر اساس کتیبه سنگی موجود در مقبره، به دوره قاجاریه نسبت داده می گردد و بنابر آنچه که از شواهد استنباط می گردد، ابتدا گنبد الیاس به صورت مجزا ساخته و سپس مقبره حیات الغیب، در جنب آن احداث شد و در دوره قاجاریه، ورودی آن ها در هم ادغام شد.

مقبره خلیل اکبر

مقبره خلیل اکبر بر روی تپه ای طبیعی قرارداد اهالی آنرا خلیل کر نیز می گویند. نام صاحب مقبره سازنده و بانی آن بر چهار چوب در قدیمی به طور برجسته کنده شده است که قطعات آن از یکدیگر جدا شده اند. با این وجود برخی از صاحب نظران بر این باورند که خلیل اکبر یکی از پیشوایان مذهبی است که او را بابا گفته اند. بنای مقبره خلیل اکبر دارای یک گنبد خانه با پلان مربع و یک ورودی الحاقی در قسمت شرقی آن است گنبد بر روی هشت طاق به شکل مخروطی با ارتفاع 10متر به صورت دو جداره و از آجر ساخته شده است . مصالح بنا قلوه سنگهای طبیعی است که به وفور در منطقه یافت میگردد و همراه با ملاط گچ استفاده شده است . روی گنبد از آستری گچی پوشیده شده است. این مقبره که در قرن ششم هجری قمری و در دوره خوارزمشاهیان بنا شده است در روستای خلیل اکبر در منطقه میانکوه شرقی شهرستان پلدختر قرار گرفته است که سالانه گردشگران زیادی را به این منطقه می کشاند.

پل معلق پلدختر

پل معلق پلدختر در کنار دیگر جاذبه های گردشگری این منطقه بی نظیر و بکر، هر روزه گردشگران بسیاری را به این منطقه کشانده تا با قدم زدن بر روی این پل معلق، اوج هیجان را تجربه نمایند.این پل در جاده پلدختر به اندیمشک و در روستای دره خزینه، در ارتفاعی بیش از 85 متر از سطح روخانه سمیره و با طول 112 متر احداث شده که به همین سبب لقب مرتفع ترین پل معلق خاورمیانه را کسب نموده است.بی شک قدم زدن بر روی این پل با ارتفاع زیاد از سطح رودخانه و تماشای منظره های زیبا اطراف، تجربه ای است بسیار جذاب و جالب که در کمتر نقطه ای بر روی زمین می توان آن را تجربه کرد.اما اخیرا متاسفانه این ظرفیت و جاذبه بی مثال گردشگری کشور و منطقه پلدختر، توسط عده ای افراد ناشناس، از ضلع غربی و در قسمت ماژین استان ایلام تخریب شده و به پایین رودخانه سقوط نموده است که جای بسیار افسوس و ناراحتی دارد.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 8 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 178

به "جاذبه های گردشگری پلدختر ، لرستان Pol Dokhtar" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های گردشگری پلدختر ، لرستان Pol Dokhtar"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید