طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

به گزارش مجله چایی، لوبیا پلو یکی از غذا های ایرانی محبوب است که در بیشتر منطقه ها ایران درست می گردد و هر کدام نام ها و دستور پخت های خاصی دارند. البته در همه دستور پخت های لوبیا پلوی مجلسی، کلیات غذا یک سان است و از لوبیا و برنج تشکیل شده است. در ادامه دستور پخت لوبیا پلوی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

تهیه لوبیا پلو با گوشت

برای تهیه این غذا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید.

مواد اولیه

  • برنج: چهار پیمانه
  • لوبیا سبز خرد شده: 3 پیمانه
  • گوشت چرخی: 400 گرم
  • پیاز: 3 عدد میانه
  • رب گوجه فرنگی: 5 قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • ادویه پلویی و نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

این مواد برای 4 نفر کافی است و این لوبیا پلو با گوشت بین 30 تا 60 دقیقه آماده می گردد.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

برای تهیه لوبیا پلوی خوشمزه، سه مرحله اصلی دارید. ابتدا باید سس لوبیا پلو و سپس برنج ها را آماده کنید. بعد از آن نوبت مخلوط کردن این دو بخش و دم دادن لوبیا پلوی مجلسی است. در ادامه هر سه این مراحل را به شما آموزش می دهیم.

آماده کردن سس لوبیا پلو

  1. ابتدا برنج ها را در آب ریخته و به خوبی خیس می دهیم و دو تا سه ساعت کنار می گذاریم.
  2. لوبیا سبز ها را پاک نموده و می شوییم. سپس آن ها را خرد می کنیم. دقت کنید که مقدار لوبیا ها نباید بسیار بزرگ یا کوچک باشد.
  3. سپس آن ها را در آب جوش می ریزیم و اجازه می دهیم تا پخته و نرم شوند.
  4. پیاز ها را خرد کنید و روی تابه در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس کمی زردچوبه به آن ها اضافه کنید. لازم نیست در این مرحله پیاز ها کاملاً سرخ شوند.
  5. لوبیا های نرم شده را به پیاز ها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  6. بعد از پنج دقیقه نوبت گوشت چرخ شده است. البته می توانید از گوشت های تکه ای (خورشتی) نیز بهره ببرید.
  7. در یک تابه جداگانه، رب را با مقداری روغن تفت دهید و سپس ادویه ها را به آن اضافه کنید. سپس رب را به مواد تابه اول اضافه کنید. می توانید از مقداری آب بهره ببرید تا سس شما حالت خشک نداشته باشد.

آماده کردن برنج

  1. برنج از قبل خیس شده را به همراه آب، کمی روغن و نمک درون قابلمه ای بریزید و اجازه دهید برای یک ربع تا بیست دقیقه قد بکشد.
  2. در این مدت می توانید ته دیگ دلخواه خود را آماده کنید. ته دیگ لوبیا پلوی شما می تواند نان لواش، ورقه های سیب زمینی یا برنج باشد.
  3. زمانی که برنج نیم پز شد، آن را به خوبی آبکش کنید و اجازه دهید تا آب آن به طور کامل خارج گردد.

مخلوط کردن سس و برنج

  1. ابتدا سبد برنج و تابه سس را در جایی در دسترس خود قرار دهید.
  2. کف قابلمه را چرب نموده و ورقه های ته دیگ خود را در آن قرار دهید.
  3. می توانید همین ابتدا تمام برنج را با مواد سس مخلوط نموده و بعد آن را دم بگذارید، یا از روش لایه ای بهره ببرید. در این روش ابتدا یک لایه برنج و سپس یک لایه سس را در قابلمه می ریزیم.
  4. بهتر است در مرحله مخلوط کردن سس و برنج ها مقداری ادویه پلویی به مواد اضافه کنید.
  5. حدود بیست دقیقه به لوبیا پلوی خود زمان بدهید تا به خوبی دم بکشد.

لوبیا پلو با مرغ

بعضی از افراد ترجیح می دهند در پخت لوبیا پلو با گوشت به سراغ گوشت سفید مرغ بروند. اگر شما هم از این دسته هستید به جای گوشت چرخ نموده از 1 یا 2 سینه مرغ بهره ببرید. ابتدا آن را به خوبی پخته و سپس به قطعات کوچک تقسیم نموده و در سس از آن بهره ببرید. جالب است بدانید در بخشی از استان اصفهان به لوبیا پلو با مرغ رد پای مرغ می گویند. جایگزین جالبی است. این طور نیست؟

لوبیا پلوی رژیمی

این غذا یکی از وعده هایی است که می تواند در دستور غذایی افراد دارای رژیم لاغری نیز استفاده گردد. چرا که در هر قاشق لوبیا پلو به طور میانگین 30 کیلو کالری انرژی وجود دارد. البته این مقدار می تواند با استفاده از روغن های گیاهی و مقدار کمتری روغن، به صورت رژیمی پخته گردد.

ترفند های پخت غذای خوشمزه

اکنون که طرز پخت لوبیا پلوی خوش طعم را به طور کامل می دانید خوب است نکات و ترفند های زیر را هم یاد بگیرید تا به یاری آن ها غذایی خوشمزه تر را آماده کنید.

  • اگر گیاه خوار هستید یا به هردلیلی دوست ندارید از گوشت بهره ببرید، می توانید بخش مربوط به اضافه کردن گوشت را از دستور پخت حذف کنید. اما توصیه می کنیم برای حفظ مقدار پروتئین غذا و طعم آن از قارچ یا سویای سرخ نموده به جای گوشت بهره ببرید.
  • استفاده از رب گوجه فرنگی خانگی باعث می گردد غذا رنگ، طعم و مزه بهتری بگیرد.
  • در طرز تهیه لوبیا پلو رستورانی از مقداری زعفران دم نموده در بین مواد سس و برنج ها استفاده می گردد و راز لوبیا پلو خوشمزه، طلای سرخ است.
  • اضافه کردن یک پیمانه برنج دودی می تواند به بهتر شدن طعم و مزه لوبیا پلو یاری کند.
  • ترکیب هل و دارچین می تواند بو و طعم گوشت را بسیار خوشمز ه تر کند.
  • می توانید از آب گوشت های تکه ای که آن ها را پخته اید، داخل سس بهره ببرید تا هم ارزش غذایی لوبیا پلو بالاتر برود و هم خوشمزه تر گردد.
  • می توانید بعد از آبکش کردن لوبیا ها بلافاصله آن ها را داخل آب یخ بریزید تا به اصطلاح بلانچ شده و طعم بهتری داشته باشد.
  • اضافه کردن مقداری سماق به گوشت می تواند طعم ترش دلچسبی به آن بدهد.
  • به جای رب، می توانید از پوره گوجه فرنگی نیز بهره ببرید.
  • همان طور که در دستور پخت لوبیا پلوی مجلسی می بینیم، اضافه کردن کمی کره یا روغن کرمان شاهی به برنج دم شده می تواند طعم و مزه آن را به طرز چشم گیری بهتر کند.

جمع بندی

در این مطلب از وبلاگ خبرنگاران طرز تهیه لوبیا پلوی مجلسی را به شما آموزش می دهیم. از موادی همانند گوشت چرخ نموده، مرغ و سویای سرخ شده با برنج و ادویه های مختلف در تهیه این غذا استفاده می گردد.

مشتاقیم بدانیم شما از چه ترفند هایی برای پخت لوبیا پلوی خوشمزه استفاده می کنید؟ ترجیح می دهید این غذای خوشمزه را با ماست مصرف کنید یا سالاد های ایرانی؟ این غذای خوشمزه می تواند سفره ای گرم و صمیمی را برای شما و خانواده عزیزتان مهیا کند. پس دست به کار شوید. اولین مرحله آماده کردن برنج و لوبیا هاست!

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 17 خرداد 1401 بروزرسانی: 17 خرداد 1401 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1506

به "طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید