غلامی: اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی از ابتدای سال 99 ، تطبیق آموزش ها با استاندارد های بین المللی ضرورت دارد

به گزارش مجله چایی، وزیر علوم با اشاره به اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی از سال آینده گفت: تطبیق آموزش ها با استاندارد های بین المللی ضرورتی در جهت ارتباطات بین المللی موثر است.

غلامی: اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی از ابتدای سال 99 ، تطبیق آموزش ها با استاندارد های بین المللی ضرورت دارد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، صبح امروز منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اجلاس سراسری روسای دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: در اوایل پیروزی انقلاب با تعداد محدودی از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی روبرو بودیم و به دلیل برخی تحولات جریانات انقلابی با یک تحول کاهنده از لحاظ جمعیت و فعالیت های علمی و پژوهشی روبرو شدیم؛ لذا در آغاز دوره نظام اسلامی با دو تکلیف جدی یکی تقویت آموزش عالی و دیگری تربیت نیروی انسانی مورد نیاز روبرو بودیم.

غلامی اضافه نمود: تربیت نیروی انسانی مورد نیاز از آن جهت بود که در حوزه های مختلف قبل از پیروزی انقلاب متخصصان خارجی در کشور ما کار می کردند و بعد از پیروزی انقلاب خالی شدن جای آن ها ایجاب می کرد که نیرو ها و متخصصان داخلی جایگزین آنان شوند؛ بنابراین در دهه اول بعد از پیروزی انقلاب دانشگاه ها بیشتریت نیرو های تخصصی کشور را با تربیت نیرو های تحصیلکرده تامین کردند.

وزیر علوم گفت: در اواخر دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب بیشتر پست های ارشد و تخصصی با نیرو های تحصیلکرده مقاطع ارشد و دکتری سامان داده شد و هم اکنون ما می توانیم بدون نیاز به تحصیل کردگان خارجی نیرو های مورد نیاز تمام حوزه ها را تامین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مراکز علمی و پژوهشی ما در اوایل دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب با جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی حوزه تحقیقات و پژوهش را توسعه دادند و در اواخر دهه سوم توانستیم با دستاورد های علمی خود در بین دانشگاه های دنیا رتبه علمی خوبی را کسب کنیم و امیدواریم با منابع منتشر شده برای سال 2020 بتوانیم جایگاهی بهتر از رتبه شانزدهم فعلی را کسب کنیم.

غلامی با بیان اینکه از اواخر دهه سوم بعد از پیروزی انقلاب در پاسخ به نتیجه رشد علمی و تحقیقات برای استفاده در سطح جامعه حرکات دیگری صورت گرفت، گفت: تشکیل مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در کشور در دستور کار قرار گرفتند و هم اکنون شاهد فعالیت 197 مرکز رشد و 43 پارک علم و فناوری در سراسر کشور هستیم در حقیقت با حمایت از صاحبان ایده و شرکت های نوپای مبتنی بر دانش فرآیند تبدیل دانش به ثروت و انتقال علم و فناوری به جامعه بیش از پیش دنبال می شود.

وزیر علوم توضیح داد: افتخار داریم که در این برهه زمانی ماموریت ها را برحسب نیاز ها به خوبی انجام دادیم و توانسته ایم ارتباط فارغ التحصیلان با جامعه و صنعت را در دوره ای که در حال انتقال به دانشگاه های نسل چهارم هستیم به عنوان هدف در نظر بگیریم.

غلامی با اشاره به اشتغال دانش آموختگان، به کارگیری فناوری های جدید در بخش های صنعتی و بازسازی صنایع در آموزش عالی بیان کرد: برای ورود دانش آموختگان به بخش های صنعتی و تولیدی کشور جذب و پذیرش مباحث اقتصادی کشور نیز ضرورت دارد در حقیقت از آنجا که فارغ التحصیلانی داریم که ضرورتا با علم جدید آموزش می بینند، باید برای ورود آنان به بخش های تولیدی و صنعتی هماهنگی های لازم صورت گیرد.

وزیر علوم با اشاره به دو دانشگاه مهارتی کشور خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاه علمی و کاربردی دانشگاه فنی و حرفه ای که در بیشتر نقاط کشور دارای دانشکده و آموزشکده است به ترتیب نیرو های مهارتی می پردازد از این رو بحث بروز کردن تجهیزات، تطبیق آموزش ها با نیاز های جامعه و ارتقای فناوری ها در بخش های تولیدی می تواند هم افزایی ها را افزایش دهد.

وی گفت: ضرورتا آموزش های استاندارد ما باید به سمت استاندارد های بین المللی پیش رود در این صورت نیرو های انسانی ماهر قابل جابه جایی در سطح کشور های مختلف هستند که در همکاری های بین المللی بسیار می توانند موثر باشند.

وزیر علوم درباره طرح ساماندهی آموزش عالی کشور نیز توضیح داد: این طرح مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از آنجا که مراکز آموزش عالی کشور از لحاظ کمی رشد قابل توجهی داشت و مورد نقد قرار گرفت تصمیم بر این شد که این تعداد مراکز آموزش عالی سطح کشور ساماندهی شده و ظرفیت های ایجاد شده در راستای هدفمند کردن، ماموریت گرا شدن و ارتقای کیفیت تربیت نیرو های انسانی به کار گرفته شود.

به گفته غلامی طرح ساماندهی آموزش عالی کشور آماده اجراست و امید می رود که از ابتدای سال 99 برای اجرا ابلاغ شود.

وزیر علوم گفت: در هر استان شبکه ای از آموزش عالی تعریف شده است که هر واحد دانشگاهی در این شبکه برای خود جایگاه ویژه ای دارد و مرکزیت این شبکه را بزرگترین واحد آموزش عالی آن استان تشکیل می دهد.

وی توضیح داد: اجرای طرح آموزش عالی کشور از اتلاف و هدررفت سرمایه های کشور جلوگیری و آن ها را به سمت انجام ماموریت های ویژه سوق می دهد. همچنین دانش آموختگان ما دیگر با کیفیت بهتری آموزش خواهند دید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 3 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 236

به "غلامی: اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی از ابتدای سال 99 ، تطبیق آموزش ها با استاندارد های بین المللی ضرورت دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غلامی: اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی از ابتدای سال 99 ، تطبیق آموزش ها با استاندارد های بین المللی ضرورت دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید