فواید و مضرات خوردن هندوانه
به گزارش مجله چایی، تهران (پانا) - هندوانه یکی از میوه های خوشمزه تابستانی است که این روزها زودتر از موعد به فراوانی در دسترس است و هواداران زیادی دارد.
به گزارش خراسان، این میوه به دلیل آب دار بودن، شیرینی، خنکی و بافت نرم آن در بین بچه ها هم بسیار محبوب است. هر مادری ممکن است موقع دادن هندوانه به کودک آن هم برای نخستین بار دچار تردید گردد که این میوه برای سلامتی کودک مفید یا مضر است. اگرچه متخصصان توصیه می نمایند خوردن هندوانه بین 8 تا 10 ماهگی کودک در شرایط عادی و در صورت نداشتن مشکل یا بیماری ویژه ای مسئله ای ایجاد نمی نماید. در مطلب زیر به بعضی از فایده ها و نکات مهم درباره دادن هندوانه به کودک می پردازیم:
بدن را هیدراته می نماید
در روزهای گرم سال به دلیل اهمیت آب رسانی به بدن کودک، خوردن هندوانه یک راه ایده آل برای هیدراته شدن، تامین آب مورد احتیاج بدن و پیشگیری از کم آبی بدن است، زیرا 93 درصد از هندوانه از آب تشکیل شده است. ضمن این که هندوانه مقدار ادرار کودک را افزایش می دهد و بدون ایجاد فشار بر کلیه ها، منجر به دفع مایعات اضافه از بدن می گردد.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید
ویتامین C نقش مهمی در رشد کودک در سال های نخستین زندگی او ایفا می نماید. هندوانه دارای مقادیر بالایی از این ویتامین است که به تقویت سیستم ایمنی و جذب آهن در بدن کودک یاری می نماید. این ویتامین همچنین به بهبود زخم ها یاری می نماید. بنابراین، اگر کودک شما سیستم ایمنی ضعیفی دارد، خوردن هندوانه در حد تعادل یک روش طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن اوست.
بینایی را بهبود می بخشد
بتاکاروتن موجود در هندوانه پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می گردد. این ویتامین به بهبود بینایی، پیشگیری از اختلالات چشمی مربوط به سن، سلامت دندان و پوست یاری می نماید.
استخوان ها را قوی می نماید
هندوانه حاوی میزان بالایی از منیزیم و کلسیم است که نقش مهمی در توسعه رشد و استحکام و تقویت استخوان های کودک دارد و احتمال پوکی استخوان را کاهش می دهد و سبب تقویت مفاصل بچه ها می گردد.
باعث رشد سیستم های مختلف بدن می گردد
مجموعه ویتامین های B موجود در هندوانه همگی نقش بسیار موثری در ارتقای رشد و تقویت سیستم های مختلف بدن کودک دارد مثل تشکیل گلبول های قرمز خون، رشد سیستم عصبی، تقویت سیستم ایمنی و افزایش متابولیسم کودک.
از قلب محافظت می نماید
مقدار لیکوپن در هندوانه های رسیده بسیار بالاست. لیکوپن آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و عروق در کودک دارد زیرا یاری می نماید تا فشار خون آرام تر و منظم تر گردد.
به هضم غذا یاری می نماید
هندوانه سرشار از فیبر غذایی است که به سلامت دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و درمان سندروم روده تحریک پذیر یاری می نماید و گوارش کودک را بهبود می بخشد.
نکات مهمی که مادران موقع هندوانه خوردن کودک باید توجه نمایند
1- دانه های هندوانه را جدا کنید تا منجر به خفگی کودک نگردد و آن را در تکه های کوچک، برش های نازک یا پوره شده سرو کنید.
2- برای جلوگیری از سرماخوردگی کودک، قبل از دادن هندوانه به او آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای مناسب محیط برسد.
3- از دادن هندوانه های مانده یا یخ زده به کودک به دلیل خطر آلودگی اجتناب کنید. هندوانه رسیده حاوی ترکیبات ضد التهابی بیشتری است.
4- حساسیت به هندوانه به ندرت اتفاق می افتد اما در نوزادان حساس به دلیل اسیدی بودن این میوه ممکن است علایم آلرژی مثل جوش، خارش، اسهال، التهاب پوستی، آبریزش بینی و حالت تهوع بروز کند.
5- مصرف بیش از حد هندوانه نیز مانند میوه های دیگر می تواند عوارض جدی مثل اختلالات گوارشی به همراه داشته باشد بنابراین خوردن روزانه آن به میزان زیاد توصیه نمی گردد.
منبع: خبرگزاری پانا