شرایط واکسیناسیون کرونا در بچه هاِ زیر 12 سال ، احتمال شیوع آنفلوآنزا و لزوم تزریق واکسن

به گزارش مجله چایی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره احتمال بروز پیک ششم کرونا، اما و اگرهای واکسیناسیون بچه ها، زنان شیرده و باردار، شرایط شیوع آنفلوآنزا در امسال و شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا و... شرح داد.

شرایط واکسیناسیون کرونا در بچه هاِ زیر 12 سال ، احتمال شیوع آنفلوآنزا و لزوم تزریق واکسن

به گزارش خبرنگاران، دکتر پیغام طبرسی درباره احتمال بروز پیک ششم کرونا در کشور، گفت: حتما با کرونا موج های بعدی را خواهیم داشت، اما اینکه این موج ها تبدیل به پیک شده و شدتی که با ویروس دلتا در این سه ماهه روبرو بودیم، اتفاق بیفتد، ان شاءالله دیگر نخواهیم داشت؛ زیرا اولا درصد واکسیناسیون مان دارد به پوشش مناسبی می رسد و امیدواریم تا خاتمه آبان یا نهایتا اوایل آذر همه مردم ما حداقل یک دز واکسن تزریق نموده باشند. دوما اینکه تخمین زده می گردد 70 درصد از مردم تا به امروز به کرونا مبتلا شده اند. بنابراین با واکسنی هم که تزریق می گردد، دیگر ان شاءالله موج شدید نخواهیم داشت، اما حتما موج های بالا و پایین خواهیم داشت.

کاهش تدریجی کرونا در کشور

خاتمه موج پنجم تا یک ماه دیگر

وی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر کاهش تدریجی کرونا را در کشور شاهدیم، گفت: خوشبختانه از دو تا سه هفته قبل کاهش تدریجی در آمار کرونا داشتیم. امیدواریم تا یکی دو هفته دیگر سرعت این کاهش، بیشتر گردد و فکر می کنم تا یک ماه دیگر موج پنجم که یکی از بدترین موج ها از نظر عوارض، مرگ و میر و شدت بیماری بود، به اتمام برسد.

اما و اگرهای واکسیناسیون بچه ها

طبرسی درباره واکسیناسیون بچه ها و دانش آموزان علیه کرونا، گفت: طبق آنچه که وزارت بهداشت اعلام نموده، واکسیناسیون افراد 12 تا 18 سال شروع شده است. ان شاءالله برای هفت سال به بالا هم از چین واکسن وارد می گردد تا بتوان مدارس را بازگشایی کرد.

وی با بیان اینکه واکسن سینوفارم برای بچه ها تزریق می گردد، گفت: طبق مطالعات اعلام شده که واکسن سینوفارم بچه ها یک دز بوده و با سینوفارم بزرگسالان فرق دارد. بچه ها قرار است یک دز واکسن تزریق نمایند. پاستور هم هنوز فراوری و وارداتش به اندازه مورد احتیاج انجام نشده و اکنون عمدتا سینوفارم وارد شده است. البته پاسخ به این موضوع که واکسن بچه ها یک دز یا دو دز است، هنوز دقیق نیست و باید صبر کنیم تا ببینیم سیاست وزارت بهداشت چیست و اعلام گردد.

زمان تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا

طبرسی درباره زمان تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا، گفت: شش هفته بعد از بیماری می توانند واکسن تزریق نمایند. البته کسانیکه بیماری شان شدید بوده و در بیمارستان بستری بودند، هشت هفته بعد واکسن تزریق نمایند.

تزریق دز بوستر؛ آری یا خیر؟

طبرسی درباره تزریق دز بوستر واکسن کرونا، گفت: سازمان جهانی بهداشت هنوز دز بوستر را قبول ندارد که دلیل آن هم معین است. این سازمان اعلام می نماید که در جهان هنوز بسیاری از افراد یک دز واکسن را هم نزدند که قرار باشد یکسری افراد دز سوم را تزریق نمایند و این خارج از عدالت است. در عین حال FDA آمریکا بوستر را فقط برای افراد بالای 65 سال و افراد دچار نقص سیستم ایمنی تایید کرد و برای بقیه افراد توصیه ننموده است. در کشور ما هم درباره تزریق دز بوستر در بعضی گروه ها اعم از پرسنل درمانی، افراد مسن و افراد مبتلا به نقص ایمنی صحبت شد، اما به نظر من هم فعلا باید صبر کنیم تا همه مردم حداقل یک دز واکسن را تزریق نمایند و واکسیناسیون سراسری به پوشش خوبی برسد و بعد به سراغ بوستر رویم.

شرایط واکسیناسیون زنان باردار و شیرده علیه کرونا

وی درباره تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار، گفت: تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار، بعد از سه ماهگی توصیه می گردد و در ایران فعلا واکسن سینوفارم برایشان توصیه شده است. در جهان واکسن های دیگری هم برای زنان باردار توصیه شده، اما از انجایی در ایران سینوفارم موجود است، بعد از سه ماهگی می توانند سینوفارم را تزریق نمایند. در عین حال زنان شیرده هم می توانند واکسن تزریق نمایند.

اثربخشی سینوفارم در سنین بالای 60 سال

وی درباره اثربخشی سینوفارم برای سنین بالای 60 سال، گفت: اثربخشی همه واکسن ها ممکن است در سنین بالای 60 سال مقداری کاهش یابد، اما اینکه سینوفارم را پررنگ نموده و بگوییم فقط این واکسن اثربخشی کمتری دارد، اینطور نیست. به هر حال اثرش را در کاهش بستری و مرگ و میر می گذارد. ضمن اینکه اگر همه واکسن تزریق نمایند، چرخش ویروس کم شده و اثر واکسن ها بیشتر می گردد.

طبرسی درباره مدت زمان پایداری ایمنی واکسن ها، گفت: فعلا زمان آن دقیقا معین نیست. آنچه گفته شده هشت ماه بعد از تزریق دز دوم است، اما هنوز دقیقا معین نیست که چه زمانی باید دز بوستر را و برای چه گروهی تزریق کنیم. هنوز باید مطالعات انجام گردد.

آسترازنکا لخته خون ایجاد می نماید؟

وی درباره مباحثی مبنی بر ایجاد لخته خون با تزریق واکسن آسترازنکا، گفت: این موضوع جزو عوارض این واکسن است، اما با درصد بسیار پایین که قابل اغماض است، مطرح شده است. به طوری که 10 نفر در هر یک میلیون نفر ممکن است چنین عارضه ای پیدا نمایند که البته با توجه به فواید واکسن، قابل چشم پوشی است. با این حال کسانیکه در ریسک لخته خون قرار دارند، از واکسن های دیگر استفاده نمایند.

تزریق دو دز متفاوت واکسن؛ آری یا خیر؟

طبرسی درباره تزریق انواع مختلف برای دو دز، گفت: توصیه ما این است که هر کس دز اول را از هر واکسنی زده، دز دوم را هم همان را بزند، اما اگر نبود و از واکسن دیگری زد، اشکال ندارد. توصیه می کنم که هموطنان برای تزریق واکسن درنگ ننمایند. فقط ساعاتی را انتخاب نمایند که مراکز خلوت تر باشد. زیرا هنوز در جاهای شلوغ احتمال انتقال ویروس وجود دارد.

چه کسانی واکسن آنفلوآنزا تزریق نمایند؟

طبرسی درباره تزرق واکسن آنفلوآنزا، گفت: از آنجایی که سال گذشته رعایت نکات بهداشتی در جهان در سطح بالایی بود، خوشبختانه آنفلوآنزا به حالت همه ساله و موج نرسید، اما سال جاری با توجه به برطرف محدودیت ها در کل جهان، افزایش مسافرت های بین کشوری و کاهش یا عدم استفاده از ماسک، احتمال شیوع آنفلوآنزا در فصل سرما زیاد است. بر همین اساس حتما افرادی که بیماری های های ریسک دارند اعم از فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و... و بعلاوه سنین بالا حتما دقت نمایند که واکسن آنفلوآنزا را زودتر تزریق نمایند. فکر می کنم از اول مهر واکسن آنفلوآنزا توزیع گردد و افراد پرخطر آن را تزریق نمایند.

وی گفت: بعضی کشورها اعلام کردند که تزریق همزمان واکسن آنفلوآنزا و کرونا مسئله ای ندارد، با این حال سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده که بین تزریق آن ها دو هفته فاصله باشد.

طبرسی درباره شرایط واکسن برکت هم گفت: 10 میلیون دز تحویل وزارت بهداشت شده و توزیعش مقداری کند بود.

وی که در لایو اینستاگرام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صحبت می کرد، درباره مهار کرونا با واکسیناسیون هم گفت: اگر پوشش واکسیناسیون را بالای 75 تا 80 درصد برسانیم و نکات بهداشتی را هم رعایت کنیم، 100 درصد کرونا قابل کنترل تر و محدودتر می گردد، اما اینکه به صفر برسد، هنوز در کوتاه مدت متصور نیست.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 3 مهر 1400 بروزرسانی: 3 مهر 1400 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1253

به "شرایط واکسیناسیون کرونا در بچه هاِ زیر 12 سال ، احتمال شیوع آنفلوآنزا و لزوم تزریق واکسن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرایط واکسیناسیون کرونا در بچه هاِ زیر 12 سال ، احتمال شیوع آنفلوآنزا و لزوم تزریق واکسن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید