طرز تهیه خورش آلو مسما گیلانی و نکاتی برای طبخ آن
به گزارش مجله چایی، خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورش آلو مسما گیلانی یکی از انواع خورش آلو همانطور که از نام آن تعیین است، در خطه شمال کشورمان طبخ می گردد. این غذا مزه ترش و شیرینی دارد که از ترکیب آبغوره، آلو و شکر به دست می آید.
از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما گیلانی
به منظور تهیه این غذا برای دو الی سه نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
مرغ | 500 گرم |
آلو خورشتی | 300 گرم |
پیاز | یک عدد |
زردچوبه | یک قاشق مرباخوری |
آبغوره | یک چهارم لیوان |
شکر | نصف قاشق غذاخوری |
دارچین | یک قاشق مرباخوری |
رب گوجه فرنگی | یک الی 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل قرمز | به میزان لازم |
چند نکته:
اگر آلو ها شیرین باشند یا اگر تمایل دارید که این غذا طعم ترش داشته باشد، می توانید شکر را حذف کنید.
- حتما از فلفل قرمز بهره ببرید، فلفل سیاه طعم این غذا را تلخ خواهد نمود.
در صورت تمایل می توانید آبغوره را با آب نارنج جایگزین کنید.
میزان رنگ دهی رب گوجه های مختلف با یکدیگر متفاوت است، بنابراین ممکن است به مقدار بیشتری رب احتیاج باشد.
طرز تهیه خورش آلو مسما گیلانی
ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. احتیاجی نیست که استخوان های مرغ را جدا کنید.
- مرغ را تکه کنید و بشویید، سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن برود.
- مرغ و پیاز را همراه با مقداری روغن در ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا پیاز کاملا طلایی گردد.
- مقداری نمک و فلفل قرمز به مرغ اضافه کنید.
- زمانی که پیاز و مرغ سرخ شدند، زردچوبه و دارچین را اضافه نمایید. زردچوبه را از ابتدا اضافه نکنید. زیرا اگر زردچوبه زیاد تفت داده گردد، تلخ می گردد.
- زمانی که آب مرغ و پیاز کاملا تبخیر شد و پیاز طلایی و مرغ سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید که رب سرخ و باز گردد.
- آلو را اضافه نموده و اندکی تفت دهید. احتیاجی نیست که آلو کاملا سرخ گردد، تنها کمی آن را تفت دهید تا در حین پخت متلاشی نگردد.
- شکر را به خورش آلو مسما گیلانی اضافه نمایید و تفت دهید.
اکنون آبغوره را به غذا بیفزایید و 500 الی 600 میلی لیتر نیز آب اضافه کنید. کمی بهم بزنید تا رب گوجه فرنگی در آب حل گردد.
- غذا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ کاملا بپزد و سس آن اندکی غلیظ گردد.
- در صورت تمایل مقدار اندکی دارچین نیز در خاتمه به این غذا اضافه کنید تا خوش عطرتر گردد. طبع آلو سرد است و دارچین طبع گرمی دارد، بنابراین در صورتی که منع پزشکی برای مصرف دارچین ندارید، این ادویه را به غذا اضافه کنید.
به همین سادگی می توانید آلو مسما تهیه کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.
چند نکته:
- گاهی گفته می گردد که پیاز را جداگانه سرخ کنید و سپس پیاز داغ و مرغ را با یکدیگر تفت دهید، اما در اینصورت مرغ خوش طعم نخواهد شد. هنگامی که پیاز و مرغ را با یکدیگر تفت دهید، آب پیاز باعث می گردد که بوی بد مرغ از بین برود.
- در صورتی که آلو را در منزل خشک ننموده و آن را از بازار تهیه نموده اید، حتما بشویید، زیرا ممکن است سنگ ریزه در آن باشد و رنگ غذا را تیره کند، به علاوه هنگام میل کردن غذا این سنگ ریزه ها زیر دندان حس می شوند. پس از شستن آلو، آن را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آلو گرفته گردد.
- می توانید مقداری زعفران دم نموده نیز به غذا اضافه کنید. این مورد به سلیقه شما بستگی دارد، زیرا با وجود رب گوجه فرنگی، رنگ این غذا زیبا خواهد بود و احتیاجی به افزودن زعفران نیست.
این غذا علاوه بر طعم خوب از خواص بسیاری نیز برخوردار است. همانطور که ذکر شد این غذا با استفاده از گوشت سفید تهیه می گردد، بنابراین حاوی پروتئین حیوانی است، اما مضرات مصرف گوشت قرمز را ندارد. علاوه بر این، خواص آلو نیز بسیار شگفت انگیزی است. این ماده غذایی به کاهش فشار خون و درمان یبوست یاری می نماید.
آلو منبع سرشاری از آنتی اکسیدان است، این ماده برای سلامتی بسیار اهمیت دارد، زیرا فقدان آن باعث پیری زودرس، آسیب دیدن سلول ها، فشار بر سیستم عصبی و فعال شدن ژن های معیوب در DNA می گردد. همچنین آلو حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر و آهن است، از اینرو به سلامت سیستم گوارش یاری فراوانی می نمایند.
هر خطه از کشورمان غذا های سنتی مخصوص به خود را دارد که می توانند برنامه غذایی ما را متنوع نمایند. خورش آلو مسما گیلانی غذایی از خطه سرسبز شمال ایران است که به سادگی تهیه می گردد. طعم دهنده هایی که در این غذا مورد استفاده قرار می گیرند، طعم جدید و بی نظیری را به مرغ می دهند که از تجربه کردن آن پشیمان نخواهید شد.
منبع: setare.com