طرز تهیه قرمه سبزی مجلسی با دو روش؛ با گوشت و با پنیر کبابی
به گزارش مجله چایی، محبوبیتی که قرمه سبزی بین ما ایرانی ها دارد، نیازمند هیچ توضیحی نیست! به ندرت پیش می آید کسی این خورشت لذیذ و اصیل را دوست نداشته باشد. محبوبیت این غذا آنقدر زیاد است که به صورت طنز معیاری برای آشپزی بلد بودن بین ما ایرانی ها است؛ فکر می کنم برای تان پیش آمده که کسی از شما بپرسد آشپزیتان خوب است؟ و بلافاصله سوال کند، بلدی قرمه سبزی بپزی؟ طرز تهیه قرمه سبزی مجلسی ساده است اما فوت و فن خاص پخت آن تفاوت یک آشپز حرفه ای و معمولی را معین می نماید.
اگر تا به حال خورشت قرمه سبزی تان شبیه حرفه ای ها نبوده نگران نباشی؛ این بار قصد داریم طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده و لذیذ همراه با عطر و بویی که کل فضای خانه را بگیرد، به شما آموزش دهیم تا پاسخی قاطع برای آن سوال داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
- سبزی قرمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیله یک سوم اندازه آن ها) یک کیلوگرم
- گوشت خورشتی با استخوان 500 گرم
- لوبیا قرمز دو سوم لیوان
- لیمو عمانی پنج عدد
- پیاز بزرگ یک عدد
- آبغوره به اندازه لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
مرحله اول
لوبیا را از شب قبل خیس نموده و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم
پیاز را نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیاز ها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ گردد سپس اندازهی زردچوبه اضافه کنید.
مرحله سوم
گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد نموده و به پیاز ها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله چهارم
بهتر است در یک قابلمه جدا لوبیا ها را با آب بپزید، تا آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت نگردد؛ بنابراین یک قابلمه برداشته لوبیا ها را به صورت جداگانه روی شعله قرار دهید تا نیم پز شوند.
مرحله پنجم
بعد از این که گوشت با پیاز کمی تفت خورد، 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه نموده، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در فاصله ای که گوشت نیم پز می گردد، سبزی ها را شسته و خرد کنید سپس آن ها را داخل یک قابلمه به صورت یکنواخت سرخ کنید. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید، سبزی را بدون این که یخ آن باز گردد داخل روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن سبزی به صورت لاستیکی نگردد.
مرحله ششم
بعد از نیم پز شدن گوشت، آب لوبیا را گرفته و همراه با سبزی به خورشت اضافه کنید. در ادامه لیمو عمانی ها را که از قبل سوراخ کردید، اضافه نموده و دوباره 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
مرحله هفتم
بعد از گذشت 2 ساعت خورشت قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. حالا نوبت به اضافه کردن چاشنی های خورش می رسد؛ به مقدار لازم نمک و آبغوره اضافه کنید سپس با شعله ملایم، حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا مزه ها به خورد هم بروند.
چند نکته
- اگر سبزی ریز خرد گردد، خورش بهتر جا می افتد؛ در غیر این صورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمی افتد.
- بهتر است از سبزی تازه بهره ببرید، اما اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر گردد.
- هنگام سرخ کردن سبزی نکته ای که باید رعایت کنید این است که قبل از تبخیر شدن آب سبزی، روغن را زودتر اضافه کنید تا سبزی خوش رنگ تر گردد.
- از زیاد سرخ کردن سبزی خودداری کنید چون باعث تیره شدن و از دست دادن خواص غذایی آن می گردد.
- هر چه قورمه سبزی تان کم آب تر باشد، جا افتاده تر و خوشمزه تر است.
- در آخر هنگام خاموش کردن شعله می توانید چند قطعه یخ به خورش اضافه کنید تا روغن خورشت به سطح قابلمه بیاید.
طرز تهیه قورمه سبزی با پنیر کبابی یا هالومی
قرمه سبزی برای گیاهخوارها
اول اگر از مشخصات پنیر کبابی یا همان هالومی بخواهیم برایتان بگوییم؛ پنیر کبابی نوعی پنیر نیمه سخت طبیعی است که از ترکیب شیر گوسفند و بز فراوری می گردد. ویژگی ای که این پنیر را منحصر به فرد می نماید، داشتن نقظه ذوب بالاست که روی حرارت ذوب نمی گردد و قابل سرخ شدن و کبابی کردن است. خواص پنیر کبابی کم نیست! ترکیب این پنیر سرشار از خاصیت، طعم سنتی و خاص این خورشت را از بین نمی برد.
اگر تا به حال طرز تهیه قرمه سبزی با پنیر کبابی را امتحان ننموده بودید، پیشنهاد می دهیم حتما دست بکار شوید. پنیر کبابی را می توانید کلا جایگزین گوشت قورمه سبزی کنید یا هم از گوشت و هم از پنیر کبابی بهره ببرید. برای این کار کافی است قرمه سبزی بدون گوشت را آماده کنید و در آخر، پنیر کبابی گریل شده را روی خورشت بگذارید.
اگر تجربه پخت پنیر کبابی را نداشته اید، سه روش برای مزه دار کردن پنیر کبابی را بخوانید.
منبع: کتاب کاله