طرز تهیه مرمکه (حلوای گردو) ، دسر مازندرانی سریع و مقوی
به گزارش مجله چایی، در طرز تهیه مرمکه به مواد ساده ای مثل برنج نیم دانه و مغز گردو احتیاج دارید. این دسر خوشمزه مازندرانی که یک مدل حلوای گردو مازنی است مخصوص افراد با سلیقه و پر مشغله ای است که می خواهند در مدت زمان کوتاهی یک دسر سریع و خوشمزه درست نمایند. البته در مازندران مرمکه برای وعده افطار ماه رمضان هم یک پای ثابت است. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا دستور پخت مرمکه مازندران را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه دسر مرمکه مازندرانی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
برنج نیم دانه | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 100 گرم |
مغز گردو | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
هل (پودر شده) | 1 قاشق چای خوری |
پودر رازیانه | 2 قاشق چای خوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
خلال پسته و گل محمدی | برای تزیین دسر مرمکه |
مدت زمان لازم برای تهیه مرمکه: کمتر از یک ساعت
مدت زمان لازم برای استراحت مرمکه در یخچال: 3 تا 4 ساعت
مراحل طرز تهیه مرمکه مازندرانی
در طرز تهیه مرمکه مازندرانی به جای شکر می توانید از شیره انگور یا شیره خرما بهره ببرید. در این صورت، رنگ دسرتان تیره تر خواهد شد. مراحل طرز تهیه این دسر ساده و سریع شمالی را دنبال کنید.
مرحله اول: برنج را آماده کنید
قبل از آغاز به درست کردن دسر مرمکه خانگی از 2 یا 3 ساعت قبل برنج را خوب بشویید و در اندازهی آب خیس کنید. سپس، برنج را آبکش کنید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه، برنج شسته و خیس خورده را روی دستمال پارچه ای تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک گردد.
مرحله دوم: برنج را در کره تفت دهید
برای آغاز تهیه دسر و پس از خشک شدن برنج، کره را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. برنج های خشک شده را به قابلمه اضافه کنید تا در مدت 15 دقیقه کاملا تفت داده شوند. توجه داشته باشید، رنگ دانه های برنج باید تغییر کند. با این حال، باید مراقب باشید برنج شما نسوزد یا بیش از مقدار سفت نگردد.
برای خرید برنج نیم دانه و کره می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: شکر را اضافه کنید
پس از گذشت 15 دقیقه و تغییر رنگ دانه های برنج، باید شکر را هم داخل قابلمه بریزید و 10 دقیقه تفت دهید. تفت دادن شکر باید تا زمانی ادامه پیدا کند که همه دانه های شکر در کره حل شوند.
برای خرید شکر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: مغز گردو را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه مرمکه باید مغز گردو را خرد کنید و به قابلمه حاوی شکر، کره و برنج اضافه کنید. اندازه ریزی و درشتی گردوها به خودتان بستگی دارد. با این حال، پیشنهاد می کنیم مغز گردو را زیادی خرد نکنید تا در هنگام نوش جان کردن مرمکه زیر دندان بیاید.
گردوها را هم به مدت 10 دقیقه با سایر مواد تفت دهید تا عطر و طعم بهتری پیدا نمایند.
برای خرید مغز گردو می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: آب را اضافه کنید
حالا، آب را به صورت تدریجی و به آهستگی به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را خوب هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شوند. صبر کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد. در این فاصله، مواد مرمکه را همچنان هم بزنید و اجازه بدهید آب اضافی آن مانند کته کاملا تبخیر گردد.
در ادامه، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و کمتر از نیم ساعت صبر کنید تا دسر پخته و دم کشیده گردد.
مرحله ششم: باقی مواد مرمکه را اضافه کنید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه مرمکه آملی را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا، وقت آن است که پودر هل، پودر رازیانه، گلاب و زعفران دم نموده را با یکدیگر ترکیب نموده و به قابلمه حاوی محتویات دسر اضافه کنید.
سپس، دسر مرمکه فوری و خوشمزه خود را هم بزنید تا همه مواد عطر و طعم یکدیگر را بگیرند. در ادامه، کف سینی مناسبی را چرب کنید. حرارت را خاموش نموده و مایه مرمکه را داخل سینی بریزید و به ارتفاع 2 تا 3 سانتی متر پهن کنید.
سپس، سطح مرمکه را با مغز گردوی خرد شده بپوشانید. حدود 3 تا 4 ساعت منتظر بمانید تا این دسر حلوایی مازندرانی لذیذ خودش را بگیرد. بهتر است سینی مرمکه را در این مدت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک گردد. پس از خنک شدن دسر آن را در ابعاد و فرم دلخواه برش بزنید.
برای خرید هل، گلاب و زعفران می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: مرمکه را تزیین و سرو کنید
مرمکه یکی از اصیل ترین و فوری ترین شیرینی های مازندرانی و بیشتر آملی است. برای سرو این دسر می توانید برش های آن را با گلبرگ های گل محمدی و خلال پسته یا پودر پسته تزیین نموده و همراه با چای نوش جان کنید.
برای خرید انواع مغز آجیل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه دسر مرمکه
- اگر به برنج نیم دانه دسترسی ندارید می توانید برنج ایرانی معمولی را خرد نموده و مرمکه مازندرانی را با استفاده از آن درست کنید.
- مراقب باشید دانه های برنج را بیش از مقدار سرخ نکنید تا خیلی سفت و خشک نشوند.
- در طرز تهیه این دسر مازندرانی به جای شکر می توانید از شیره انگور یا شیره خرما بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید زعفران دم نموده را از دستور پخت مرمکه حذف کنید. در این صورت، مرمکه شما تقریبا سفید رنگ می گردد.
- مرمکه را حتما روی حرارت ملایم درست کنید تا به مقدار کافی روغن انداخته و لذیذتر گردد.
- قبل از آن که سینی مرمکه را در یخچال بگذارید، توصیه می کنیم روی دسر را با سلفون بپوشانید تا عطر و طعم آن عوض نگردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن مرمکه مازندرانی
آیا اضافه کردن هل و گلاب به دسر مازندرانی مرمکه اجباری است؟
خیر. در صورت تمایل، می توانید هل و گلاب را از دستور طبخ این دسر فوری مازندرانی حذف کنید.
اگر مرمکه را با شیره انگور یا خرما درست کنیم چه تغییری می نماید؟
با افزودن شیره خرما و شیره انگور به مایه مرمکه طبیعتا رنگ و طعم آن تغییر می نماید. این روش طبخ، خصوصا مناسب افرادی است که قند خون بالایی دارند یا قصد حذف قند و شکر از رژیم غذایی خود را دارند.
محصولات مرتبط
تخمه آفتابگردان آبلیمویی 100 گرمی سنجابک
27,300 تومان 29,000 تومان 6% تخفیف
مغز پسته نمکی 57 گرمی سنجابک
129,900 تومان 138,000 تومان 6% تخفیف
زردچوبه 75 گرمی
54,700 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف
پودر دارچین پت 80 گرمی فامیلا
41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
169,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف
هل 10 گرمی سانتین
36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف
برنج معطر اعلاء 10 م کیلویی ساحل کنار
999,000 تومان 1,350,000 تومان 26% تخفیف
شکر بسته بندی 3 کیلویی شووکام
145,550 تومان 147,000 تومان 1% تخفیف
شکر 1 کیلویی سوییشو
36,800 تومان 37,400 تومان 2% تخفیف
کره پاستوریزه حیوانی 100 گرمی پاکبان
29,100 تومان 32,500 تومان 10% تخفیف
گلاب ناب یک لیتری ربیع
148,900 تومان 158,000 تومان 6% تخفیف
گلاب 450 گرمی مادلین
50,900 تومان 59,500 تومان 14% تخفیف
منبع: افق کوروش