پاستیل بخوریم یا نخوریم؟!

به گزارش مجله چایی، فارس/ پاستیل ها یکی از این تنقلات است که مورد توجه بسیاری از افراد به ویژه بچه ها و نوجوانان قرار گرفته است و در قالب طعم دهنده های مختلف میوه ای و... عرضه می گردد.

پاستیل بخوریم یا نخوریم؟!

این ماده به ظاهر سهل الهضم و مقوی، مضرات و آسیب های بسیاری را به بدن وارد کند و از نظر علم تغذیه هیچ خاصیت غذایی به همراه ندارد.

سید مرتضی صفوی ، متخصص تغذیه درباره مصرف پاستیل به وسیله افراد مختلف، گفت: پاستیل اسنکی است که به عنوان میان وعده ای بدون چربی، بدون مواد نگهدارنده و محتوی 100 درصد ویتامین C با میوه های طبیعی برچسب می خورد و کاملاً سالم به نظر می رسد، اما در واقع اینگونه نیست.

وی ادامه داد: براساس یک مطالعه تازه، هشتاد و پنج درصد از اسنک های میوه ای که به فروش می رسند، مقدار شکر بیشتری از صمغ میوه دارند؛ برخی 14.6 گرم شکر در فقط یک سهم در مقایسه با تنها 7 گرم در یک سهم توت فرنگی دارند.

این متخصص تغذیه افزود: پاستیل ها به علت طرح و مقدار های کوچک شان به نظر کم کالری و بی ضرر می آیند و حتی شاید خیلی ها فکر نمایند که آنها سالم تر از چیپس و پفک هستند، اما واقعیت این است که با وجود مقدار کوچک هر پاستیل، کالری هر 100 گرم آن تقریباً با کالری 100 گرم چیپس یکی است.

صفوی یادآور شد: البته کالری انواع پاستیل ها با توجه به مقدار و طرز تهیه متفاوت آن در کارخانه های مختلف فرق دارد و معمولاً کالری آن براساس وزن و ترکیباتی مثل شکر و روغنی که در آن وجود دارد، محاسبه می گردد، اما می توان گفت در هر 100 گرم آن بین 300 تا 500 کیلو کالری انرژی وجود دارد که با مقدار کالری موجود در یک وعده غذایی برابری می نماید.

وی توضیح داد: به نظر می رسد پاستیل به علت بدون چربی بودن و احتمالاً کالری کمتر آن از سایر انواع شکلات ها از جمله شکلات های شیری بهتر باشد. بعلاوه با وجود اینکه گهگاه یک یا دو پاستیل بخوریم هیچ مسئله ای برای سلامتی مان ندارد، اما خوردن زیاد پاستیل موجب دریافت مقادیر بسیار زیاد انرژی و عمدتاً به صورت شکر می گردد.

این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: پاستیل ها با اینکه طعم های میوه ای دارند، اما در حقیقت بدون ویتامین و مواد معدنی هستند؛ یعنی به عبارت دیگر ارزش تغذیه ای بسیار ناچیزی دارند.

صفوی متذکر شد: پاستیل در واقع تماماً شکر است؛ هر یک مشت پاستیل (17، 18 عدد) حاوی 21-22 گرم شکر بوده که معادل حدود 5.5 قاشق مرباخوری شکر است. انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید زنان و مردان به ترتیب روزانه بیش از 6 و 9 قاشق مرباخوری شکر مصرف ننمایند؛ بنابراین مقدار شکر پاستیل در مقایسه با این توصیه بسیار قابل توجه به نظر می رسد؛ چرا که مصرف شکر بیش از مقدار توصیه شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و چاقی را به طور محسوسی افزایش می دهد.

وی بیان داشت: اگر 18-17 عدد پاستیل بخوریم در حدود 2 تا 3 گرم پروتئین به بدن مان می رسد که تقریباً یعنی 4-6 درصد از پروتئین مورد احتیاج روزانه یک خانم یا آقای بالغ را تأمین می نماید؛ ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی است و ژلاتین در واقع نوعی پروتئین بی کیفیت است و مقدار پروتئین موجود در پاستیل بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ و... است و بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری را ندارد.

این متخصص علوم تغذیه ابراز داشت: بنابراین پروتئینی نامرغوب است که نسبت به سایر پروتئین ها ارزش غذایی بسیار پایینی دارد و منبع خوبی برای تأمین کلسیم و سایر ریزمغذی های مورد احتیاج بدن نیست. طعم های میوه ای و نوشابه ای و... پاستیل ها هم فقط و فقط به علت اسانس و طعم دهنده های مصنوعی است و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه ای و میوه ای وجود ندارد.

منبع: همگردی
انتشار: 12 مرداد 1404 بروزرسانی: 12 مرداد 1404 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1883

به "پاستیل بخوریم یا نخوریم؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاستیل بخوریم یا نخوریم؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید