این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می نماید؟

به گزارش مجله چایی، پژوهشگران با استفاده از باکتری ای .کولای به روشی برای نفوذ به دژ نفوذناپذیر سرطان لوزالمعده و وارد کردن دارو به سلول های سرطانی دست یافته اند که درمان مؤثرتری را برای این سرطان مرگبار فراهم می نماید.

این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می نماید؟

بسیاری از تومورهای لوزالمعده مانند قلعه های بدخیمی هستند که با شبکه متراکمی از کلاژن و سایر بافت ها محافظت می شوند. این شبکه از توده سرطانی در برابر سلول های ایمنی و ایمنی درمانی هایی (ایمونوتراپی هایی) که در درمان سرطان مؤثر بوده اند، مراقبت می نماید. طبق یافته های محققان دانشگاه ویسکانسین -مادیسون، می توان با استفاده از باکتری ها برای نفوذ به دیواره دفاعی توده سرطانی و وارد کردن دارو به داخل دژ سرطانی، به درمان سرطان لوزالمعده یاری کرد.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ایسنا، سرطان لوزالمعده آمار مرگ ومیر بسیار بالایی دارد و کمترین مقدار بقای پنج ساله را در بین سرطان ها به خود اختصاص داده است. در سال های اخیر، تمرکز زیادی بر توسعه روش های درمانی مبتنی بر شبکه (ماتریس) اطراف تومورهای لوزالمعده اجرا شده که به عنوان مانع مؤثری در برابر درمان عمل می نماید.

این سد، مجموعه ای از کلاژن، بافت همبند و پروتئین هایی دارد که فیبروز کبدی را تسهیل می نمایند. مطالعات اخیر، نقش این سد را در خنثی کردن کوشش های درمانی با سیستم ایمنی درمانی پررنگ نموده است. با تجزیه وتحلیل نمونه های تومور بیماران، پژوهشگران به شواهدی ژنتیکی دست یافتند که نوع خاصی از کلاژن به نام کلاژن انکوژنیک، درواقع مانعی برای درمان های مبتنی بر ایمنی درمانی (ایمونوتراپی) است.

این شبکه (ماتریکس) خارج سلولی واقعاً متراکم و متشکل از سلول های سرکوب نماینده سیستم ایمنی است. کلاژن ها و سلول های دیگر نیز یک مشکل اساسی در درمان سرطان لوزالمعده است. برای حل این مشکل، محققان از نوعی باکتری استفاده کردند که می تواند از سد سخت کلاژن بگذرد و نانوداروهای ایمونوتراپی را به سلول هدف تحویل دهد.

این تیم سویه ای از باکتری Escherichia coli را با سابقه استفاده ایمن در انسان و میل بالا به نفوذ به محیط های کم اکسیژن مانند تومورها انتخاب کرد تا به عنوان نانوحامل دارویی عمل کند. این قفس پروتئینی حاوی یک جفت دارو است که یکی از آن ها کلاژن را تجزیه می نماید و دیگری، مهارنماینده بازرسی ایمنی ضدسرطان است.

پژوهشگران این سیستم را روی موش های آزمایشگاهی مبتلا به نوعی سرطان آدنوکارسینومای مجرای لوزالمعده یا PDAC که رایج ترین و کشنده ترین شکل سرطان لوزالمعده است، آزمایش کردند. نتایج آزمایش های اجرا شده روی حیوانات موفقیت آمیز بوده است.

5454

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 18 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1403 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 1755

به "این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید