توصیه های مهم غذایی قبل و بعد از واکسیناسیون
به گزارش مجله چایی، مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزی ها، انواع سوپ علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می نمایند. به ویژه در صورت بروز تب بعد از واکسیناسیون، باید مایعات و غذا های آبدار به اندازه فراوان نوشیده و میل گردد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تغذیه را عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و تاکید نمود: افراد هنگام مراجعه برای تزریق واکسن نباید ناشتا باشند.
فرشته رجحان ضمن بیان این توصیه هایی در قبل و بعد از واکسیناسیونً کرونا گفت: با رعایت بعضی نکات تغذیه ای و پرهیز از مصرف بعضی مواد غذایی می توانیم باعث ارتقای سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون شویم و بروز علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم.
به گفته وی زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید. زیرا ممکن است هنگام تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشار شوید. برای جلوگیری از بروز این عوارض باید پیش از واکسن زدن صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون هم غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه نظیر اسفناج، جعفری، کلم بروکلی میل کنید.رجحان گفت: این موضوع به ویژه در مورد، افرادی که ترس از تزریق آمپول دارند باید رعایت گردد.
به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیوی، مصرف شیر، میوه، تخم مرغ، لقمه نان و پنیر و... و. به اسم صبحانه یا میان وعده قبل از تزریق واکسن توصیه کرد.
وی با تاکید بر خواب کافی و استراحت در شب قبل از واکسیناسیون اضافه کرد: خواب کافی و آرام یکی از راز های سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همانند گوشی همراه و کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون حداقل یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز کنید. مصرف غذا های ساده و سبک می تواند زمینه ساز یک خواب خوب باشد.
رجحان تاکید نمود: سعی کنید بین مصرف شام و زمان خواب حدود دو ساعت فاصله باشد. هم چنین مصرف یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت یاری می نماید.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی این دانشگاه در ادامه توصیه کرد: اندازه زیادی آب و مایعات بنوشید. تامین آب بدن به اندازه کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید- 19بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می گردد، بلکه باعث جلوگیری از افت فشار خون در افرادی می گردد که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند.
رجحان اظهار داشت: افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در مورد اندازه مصرف مایعات حتما باید با پزشک خود مشورت نمایند.
به گفته وی مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزی ها، انواع سوپ علاوه بریاری به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می نمایند. به ویژه در صورت بروز تب بعد از واکسیناسیون، باید مایعات و غذا های آبدار به اندازه فراوان نوشیده و میل گردد.
رجحان یادآور شد: نوشیدنی های شیرین مانند آب میوه هایی که دارای قند اضافه کرده هستند و شربت های خیلی شیرین، نوشابه های گازدار و بطور کلی همه نوشیدنی های خیلی شیرین موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن می شوند.
به گفته رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی دانشگاه برترین نوشیدنی آب است. مصرف آب میوه تازه و طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز، شربت های خانگی کم شیرین هم برای تامین آب بدن مناسب هستند.
مواد غذایی ضد التهاب: وی مصرف غذا های تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزی ها، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید، زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می نماید. مصرف غذا های ضد التهاب قبل و پس از تزریق واکسن می تواند یاری نماینده باشد.
رجحان اضافه کردن چاشنی هایی مثل زنجبیل، نعناع فلفلی، دارچین، فلفل، زرد چوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا را به علت خاصیت ضد التهابی توصیه کرد.
مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها: این متخصص با بیان این که مصرف روزانه 5-3واحد از گروه سبزی ها و 4-2 واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان های مورد احتیاج بدن مانند سلنیم، ویتامین A و ویتامین سی را تامین می نمایدگفت: مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون در وعده های غذایی و میان وعده ها توصیه می گردد.
مصرف منابع غذایی پروتئینی: از دیگر توصیه های رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی برای تقویت سیستم ایمنی مصرف روزانه مقادیر کافی از منابع غذایی پروتئین و جایگزین های آن است که شامل انواع حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت سفید (مرغ، ماهی) است.
وی اضافه کرد: منابع غذایی پروتئینی حاوی ریز مغذی هایی مانند روی و سلنیوم هستند که با خاصیت آنتی اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند. شیر و لبنیات کم چرب نظیر ماست، پنیر و کشک هم ضمن تامین کلسیم و فسفر، از منابع تامین پروتئین هستند.
مکمل ویتامین D: رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی با اشاره به این که ویتامین D به اندازه لازم از منابع غذایی تامین نمی گردد گفت: براساس دستورالعمل وزارت بهداشت، ضروری است ماهانه یک عدد مکمل 50 هزار واحدی برای تقویت سیستم ایمنی بدن (در مادران باردار دوز روزانه 1000واحد) مصرف گردد.
به گفته وی سایر ویتامین ها و املاح معدنی مورد احتیاج بدن با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی و استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات سبوس دار، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و حبوبات تامین می گردد و احتیاجی به استفاده از مکمل های ویتامینی نیست.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت امور بهداشتی مصرف فست فودها، غذا های چرب، سنگین، پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنی های خیلی شیرین را موجب تضعیف سیستم ایمنی برشمرد که زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می نماید و همیشه باید از مصرف بی رویه آن ها اجتناب گردد.
رجحان توصیه کرد که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف غذا های مذکور خودداری کنید.
منبع: فرادید