طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل

به گزارش مجله چایی، امروز روز جهانی همبرگر است. ساندویچ همبرگر محبوب ترین ساندویچ در سرتاسر جهانست. اصلا می دانستید همبرگر به خصوص همبرگر مک دونالد محبوب ترین و پرفروش ترین غذا در میان آمریکایی هاست؟ سالانه 100 میلیارد ساندویچ همبرگر در سرتاسر جهان فروخته می گردد که از این تعداد 40 میلیارد آن را آمریکایی ها می خرند. اگر چه این فست فود گرد، چرب و خوشمزه در نگاه اول غذایی دم دستی و مدرن محسوب می گردد اما بد نیست بدانید که همبرگر یکی از غذاهای اسطوره ای با پیشینه ای به قدمت تاریخ است و روز 28 ماه می هر سال روز جهانی این فست فود لذیذ است و ماه می میلادی اصلا ماه جهانی همبرگر است. مختصری از تاریخچه ساندویچ همبرگر را به همراه طرز تهیه و دستور پخت همبرگر خانگی به سبک ساندویچ مک دونالد اصل را از دو سایت آشپزی محبوب Tori Avey و My Recipes در ماه بزرگداشت همبرگر در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل

در به یک همکار نیازمندیم (کلیک کنید)

تاریخچه ساندویچ همبرگر

اقوام زیادی ادعا می نمایند که ساندویچ همبرگر به صورت یک تکه گوشت چرخ نموده مسطح میان دو برش نان گرد سفید اختراع آن ها بوده است و البته آمریکایی های عاشق این ساندویچ که سالانه چهل میلیارد ساندویچ برگر از انواع مختلف طبخ و میل می نمایند مدعی اول این روایت هستند اما مسئله اینجاست که واقعا نخستین مخترع ساندویچ همبرگر تا به امروز ناشناس مانده است.

اما همبرگر واقعا متعلق به کدام کشور است؟ بعضی بر این باورند که همبرگر نخستین بار در شهر هامبورگ آلمان درست شده است. به نظر می رسد نسل نخست این ساندویچ به شکل امروزی در قرن 19 میلادی به ذهن آشپزهای آلمانی اهل هامبورگ رسید. در آن موقع گوشت گاوهای هامبورگی در سرتاسر جهان مشهور بود و نخستین ساندویچ های همبرگر به شکل یک تکه استیک گوشت گاو با دو برش نان سفید گرد بودند. بعدها هم که این تکه استیک به گوشت چرخک رده گرد شده تغییر ماهیت داده هنوز هم با نام استیک همبرگر مشهور بود تا این که بعدها به همبرگر و برگر مشهور شد.

مهاجران آلمانی همبرگر را با خودشان به آمریکا بردند و بعد از تاسیس نخستین رستوران مک دونالد در سال 1950 توسط فردی به نام ری کروک این ساندویچ شهرت بین المللی پیدا کرد. ساندویچ همبرگری که از هامبورگ آلمان به آمریکا رفته بود شامل گوشت چرخنموده گاو بود که با پودر سیر، پیاز، نمک و فلفل مزه دار شده بود و به صورت گریل یا سرخ شده سرو می شد. قیمت نخستین ساندویچ های همبرگر 10 سنت بود که در آن موقع پول زیادی به شمار می رفت.

بعدها به مخلفات این ساندویچ، چند اسلایس پیاز خام به صورت حلقه شده هم اضافه شد. آمریکایی ها این ساندویچ لذیذ را معمولا با پیاز حلقه شده، کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور ،ترشی و انواع سس میل سرو می نمایند. گاهی حتی یک تخم مرغ به صورت نیمرو، قارچ کاراملی و سس قارچ هم به این ساندویچ اضافه می گردد.

با این همه هنوز هم بعضی بر این باورند که نخستین ساندویچ های همبرگر قدمتی به اندازه تمدن رم باستان دارد که در کتاب های تاریخ آن موقع غذایی شبیه همبرگر توصیف شده است. بعضی هم می گویند اولین بار این تاتارها و سربازان چنگیز مغول بودند که حین کشورگشایی یک تکه گوشت گاو نمک سود و ادویه دار را لای نان می گذاشتند و به عنوان یک وعده غذای آماده و سریع را زیر زین اسب با خود حمل می کردند. به این ترتیب استیک تاتاری هنوز هم اسم ساندویچ همبرگر استیک مانند میان دو تکه نان گرد همبرگر در منوی بعضی از مشهورترین رستوران های جهان جا دارد.

در بعضی متون تاریخی هم اسم یک غذای ایرانی متعلق به دوران ساسانیان آمده که ظاهرا غذای اشراف زادگانی بوده که به جنگ می رفتند و یک تکه گوشت گاو نیم پخته دودی لای نان با خودشان می بردند.

اگر چه در ابتدا همبرگر فقط با گوشت گاو درست می شد، اما امروزه گوشت مورد استفاده برای همبرگر از انواع گوشت مثل بوقلمون، مرغ و حتی ماهی تا مواد گیاهی مثل سویا متغیر است. در ادامه طرز تهیه همبرگر در خانه به روش مک دونالد را بخوانید.

طرز تهیه همبرگر مک دونالد اصل

مواد لازم برای 6 نفر

گوشت چرخ نموده گوساله با 7% چربی: 600 گرم

تخم مرغ: 1عدد

پیاز ریز خرد شده: ½ لیوان

پودر نان خشک: ¼ لیوان (می توانید یک نان باگت را در فر خشک کنید و با آسیاب به پودر تبدیل کنید یا از پودر سوخاری بهره ببرید)

سیر: 1 یا دو حبه رنده شده

نمک: ½ قاشق چایخوری

فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری

نان باگت گرد: 4 عدد

گوجه فرنگی اسلایس شده: به مقدار دلخواه

برگ کاهو: به مقدار دلخواه

سس مایونز: ¼ لیوان

سس کچاپ: ¼ لیوان

پیاز قرمز حلقه شده: 4 برش نازک

دستور همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل

مرحله اول

در واقع طرز تهیه همبرگری که برای ساندویچ های مک دونالد استفاده می گردد همان طرز تهیه همبرگز معمولی است. برای درست کردن همبرگر مک دونالد اصل ابتدا گوشت چرخنموده را خوب ورز دهید.

مرحله دوم

حالا در یک کاسه عظیم گوشت چرخ نموده، تخم مرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده یا خیلی ریز خرد شده، ادویه مخصوص همبرگر شامل پودر نان خشک، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و حسابی با هم ورز دهید تا تمام مواد با هم یکی شوند و یک مایه یکدست و هموار به دست بیاید. اجازه دهید مایه گوشت چند دقیقه استراحت کند،

مرحله سوم

مایه همبرگر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را به صورت گرد پهن کنید. پهنای هر عدد همبرگر باید حدود 12 سانتی متر و ضخامت آن یک تا 1 و نیم سانتی متر باشد.

مرحله چهارم

یک تابه گریل یا دستگاه گریل را گرم کنید و همبرگرها را روی شعله خیلی ملایم گریل کنید. برای گریل شدن هر دو طرف گوشت در مجموع 7 تا هشت دقیقه زمان کافی است. دو طرف نان را هم می توانیدگریل کنید. برای این کار در نهایت 30 ثانیه زمان کافی است.

اگر می خواهید در خانه ساندویچ همبرگرتان را مثل طرز تهیه همبرگر رستورانی آماده کنید هر عدد نان را با دقت از وسط برش بزنید. روی یک برش نان سس کچاپ و سس مایونز بمالید و سپس برای هر ساندویچ، ابتدا برگ کاهو، برش های گوجه فرنگی، همبرگر و حلقه پیاز را بگذارید و در صورت تمایل کمی فلفل و نمک بپاشید. می توانید کمی قارچ با کره و فلفل سیاه تفت بدهید و به مخلفات ساندویچ اضافه کنید. در این صورت ساندویچ ماشروم برگر دارید. یا یک ورقه پنیر گودا را در یک دقیقه پایانی گریل شدن گوشت روی آن بگذارید تا کمی آب گردد؛ در این صورت یک ساندویچ چیزبرگر لذیذ در انتظار شماست. اگر هم دلتان گوشت بیشتری می خواهد دو تکه همبرگر را در نان همبرگر بگذارید تا یک ساندیچ دبل برگر پُر ملات داشته باشید.

فوت و فن های طرز تهیه ساندویچ همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل

*آمریکایی ها این ساندویچ را با پیاز کاراملی می خورند. برای درست کردن پیاز کاراملی، یک عدد پیاز را حلقه کنید و در مقدار کره با حرارت خیلی ملایم به مدت نیم ساعت تفت دهید. در لحظات آخر مقداری شکر روی پیازها بریزید.

*برای این که همبرگر مک دونالد اصل خانگی جمع نگردد بهتر است برای درست کردن همبرگر خانگی از گوشت گوساله بهره ببرید. اما اگر طعم گوشت گوسفند را می پسندید از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله بهره ببرید. در این صورت به خاطر چربی گوشت گوسفند برگرها کمی خودشان را جمع می نمایند اما طعم بهترین همبرگر را تجربه خواهید کرد.

*طرز تهیه همبرگر با سویا را هم در خانه امتخان کنید. در صورت تمایل می توانید یک پیمانه سویا خیس کنید و به این مقدار گوشت بهره ببرید. در مرحله آماده کردن مایه گوشت آب سویا را خوب بگیرید و با گوشت در غذاساز بریزید تا مایه یکدستی به دست بیاورید و سپس با سایر مخلفات مخلوط کنید.

طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد به همین راحتی است و همانطور که دیدید رمز و راز پیچیده ای ندارد. اگر شما هم معمولا ساندویج برگر خانگی را با انواع مختلف گوشت ماکیان یا ماهی و یا به صورت گیاهی با سویا درست می کنید نظرات و ایده های خود را با مجله خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: teaslimming.ir شناسه مطلب: 457

به "طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید